Και τώρα, η ευκαιρία να «κλειδώσει» τον τελικό από τη Μεγάλη Πέμπτη

Στέλιος Γρηγοριάδης19 Απριλίου 2022

Αστεία - σοβαρά, έγινε πλέον διεκδικήσιμη η δεύτερη θέση στα πλέι οφ. Για να την εξασφαλίσει μαθηματικά ο ΠΑΟΚ χρειάζεται 10 βαθμούς, καθώς υπάρχει κίνδυνος να υστερεί σε ισοβαθμία με τον Αρη αν συγκεντώσει μόνο 9 βαθμούς. 

Βέβαια, αυτό είναι το απόλυτα δύσκολο σενάριο, γιατί προυποθέτει να κάνει ο Αρης πέντε νίκες στα υπόλοιπα ματς. Αλλά, από την άλλη, δεν είναι και αυτονόητο ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει τρεις νίκες και μία ισοπαλία σ' αυτά τα πέντε ματς, συν ένα έκτο που εκκρεμεί με τον Ολυμπιακό.

 Λογικά, δεν κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση και, εύκολα ή δύσκολα, θα την κατακτήσει, έχει, πάντως, σφήνα σ' αυτή την προσπάθεια και τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στους οποίους πρέπει να ξοδευτεί πολλή ενέργεια.

Το κακό είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κυνηγήσει καθόλου το θαύμα της πρωτιάς, μολονότι επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις ότι ο Ολυμπιακός θα χάσει κι άλλους βαθμούς. Να σκεφτούμε μόνο ότι αν ΠΑΟΚ κέρδιζε τον Παναθηναϊκό και τον Αρη, τώρα θα ήταν μόνο πέντε βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και θα τον περίμενε στην Τούμπα στο εξ αναβολής ντέρμπι. 

Κρίμα. Αλλά, κακά τα ψέματα. Η υπόθεση Πρωτάθλημα είχε χαθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου, από την ήττα δηλαδή από τον Ιωνικό. Πάλι καλά που συμμαζεύτηκε από εκεί και πέρα η ομάδα και απ' ό,τι φαίνεται θα πάρει τη δεύτερη θέση, γιατί θα το λέγαμε και ντροπιαστικό να μετέχει σε μία κούρσα για δύο και να τερματίζει τρίτη ή τέταρτη.

Οπως ήρθαν τα πράγματα, ο αγώνας της Πέμπτης είναι ο πρώτος από τους τρεις μεγάλους τελικούς που απέμειναν για να κατακτηθεί και φέτος ένα τρόπαιο. Είναι ένα παιχνίδι εντός έδρας που δίνει στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να “κλειδώσει” την πρόκριση με μια επιβλητική νίκη επί ενός αντιπάλου ο οποίος έχει πολλά αγωνιστικά χάλια και δεν λέει με τίποτε να συνέλθει.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολος αγώνας. Μπορεί οι παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν αγγαρεία στα πλέι οφ, μπορεί να είναι σχετικά χαλαροί γιατί και ο ΠΑΟΚ χάνει βαθμούς, το Κύπελλο όμως το θέλουν και είναι βέβαιο ότι θα πασχίσουν με όλες τις δυνάμεις τους να περάσουν αυτοί στον τελικό.

Πάντως, πιστεύω προσωπικά ότι η πρόκριση δεν θα κριθεί στη θέληση των παικτών των δύο ομάδων, αλλά στο ποια θα αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι είναι καλύτερη τη δεδομένη χρονική περίοδο. Και οι δύο γνωρίζουν απώλειες γιατί δεν παίζουν καλά. Και οι δύο δεν πείθουν με τις εμφανίσεις τους. Ο ΠΑΟΚ έχει στα υπέρ την καλή προσπάθεια με τη Μαρσέιγ, αλλά να μην ξεχνάμε ότι παρά την πολύ καλή αυτή προσπάθεια στους δύο αγώνες με τη Μαρσέιγ πέτυχε μόνο ένα γκολ. Χωρίς να σκοράρεις, λοιπόν, δεν παίρνεις νίκες. Και, προφανώς, δεν κατακτάς τίτλους.

Αρα πρέπει τη Μεγάλη Πέμπτη να εμφανιστεί ένας ΠΑΟΚ σοβαρός σε όλα. Στον αμυντικό μηχανισμό, στη δημιουργία και στην αποτελεσματικότητα. Ενας καλός ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβάται τίποτε από τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.