Και τη νέα χρονιά θα ξεκινούν με γκολ... από τα αποδυτήρια

Δημήτρης Μπούζας28 Μαΐου 2022

Το κόλπο γκρόσο του Ολυμπιακού είναι γεγονός! Ο Αυγενάκης μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΟΥΕΦΑ και γιο του συγχωρεμένου του Σάββα, πέτυχαν την παραμονή του Κλάτενμπεργκ στην Ελλάδα. Θεωρείται και είναι μακράν η κορυφαία «μεταγραφή» των ερυθρολεύκων.

Ο νεαρός Κοτάρσκι που έρχεται σαν πρώτος (;) για να αντικαταστήσει τον απελθόντα Πασχαλάκη

Αναγγέλθηκε κι επιβεβαιώθηκε με τους πανηγυρισμούς του ανεκδιήγητου ερυθρόλευκου ινστρούκτορα Καρπετόπουλου, η επέκταση της παραμονής του αποδεδειγμένα αυτοκόλλητου με το λιμάνι, Εγγλέζου αρχιδιατητή.

 Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε πως έγινε αυτοκόλλητος ο περίεργος Εγγλέζος με τον Καραπαπά. Κι αυτό, γιατί όλοι σας λίγο – πολύ θα έχετε παρακολουθήσει κάποιο από τα πολλά «επεισόδια» ενός σίριαλ που παρακολούθησαν με αγωνία και ενδιαφέρον οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι και το οποίο παρουσίαζε την μετάλλαξη μιας θανάσιμης έχθρας, σε μεγάλο έρωτα.

 Είχε πραγματικά ιδιαίτερη σημασία πως το άγριο κράξιμο και η κατασυκοφάντηση κατέληξαν σύντομα σε ένα απίστευτο ειδύλλιο. Εδώ λοιπόν και καιρό ο Μαρκ έχει ενταχθεί στους στυλοβάτες και υποστηρικτές του δαφνοστεφανομένου, παρέχοντας απεριόριστα δικαιώματα και προνόμια που αφορούν την ελληνική διαιτησία.

 Οι ορισμοί πέρυσι και στο μεγαλύτερο διάστημα της αγωνιστικής περιόδου και σε ότι αφορά κυρίως του Έλληνες διαιτητές, γινόντουσαν κατευθείαν από το λιμάνι. Θαρρείς και είναι πρόεδρος της ΚΕΔ ο... συμπαθέστατος Καραπαπάς. Έλα όμως που η θητεία του Κλάτενμπεργκ έληξε κι έπρεπε να τα μαζέψει και να φύγει όπως απαιτούσαν αρχικά για ευνόητους λόγους οι ιδρυτές της θρυλικής παράγκας. Η ανησυχία ήταν μεγάλη, το ίδιο και ο προβληματισμός. 

Δεν έπρεπε για κανένα λόγο να χαθεί το «τακίμι». Γρήγορα όμως η αισιοδοξία και οι ελπίδες εμφανίστηκαν στο λιμάνι και ο γνωστός τοποτηρητής των ερυθρολεύκων Υφυπουργός Αθλητισμού, ανέλαβε προσωπικά να λύσει το πρόβλημα. Ο Λευτέρης Αυγενάκης παρότι βαρύνεται με σωρεία σκανδάλων με κυριότερο την κατασκευή του θεσμικού μορφώματος της πολυιδιοκτησίας (επιδίωξη εξόντωσης του ΠΑΟΚ με συνεργασία Ολυμπιακού και Αλέξη Κούγια), εμφανίστηκε από το πουθενά και αγωνίστηκε σκληρά για να επιτευχθεί η παραμονή του αυτοκόλλητου αρχιδιαιτητή. 

Τελικά τα κατάφερε. Τον χαρακτηρισμό σκληρά τον τοποθετούμε αναγκαστικά, γιατί είχαμε στέρεα διαμορφωμένη μια εντύπωση ότι θα συναντούσε μεγάλα εμπόδια μπροστά του. Δεν είχαμε σκεφτεί βέβαια πως θα υπήρχαν συνεργοί, πρόθυμοι να μοιραστούν μαζί του το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ομάδα της εύνοιας και των σκανδάλων. Διαψευστήκαμε γρήγορα ή μάλλον ξεστραβωθήκαμε γρήγορα, αμέσως με την εμφάνιση ενός φαξ που προερχόταν από την ΟΥΕΦΑ. 

Με το οποίο απλά, κυνικά και «σας γράφουμε στα παλιά μας παπούτσια», κρατήστε τον Κλάτενμπεργκ αρχιδιαιτητή. Είναι αλήθεια ότι αρκετές φορές ξεχνιόμαστε ενώ έχουμε εμπειρίες από το παρελθόν, ακόμη για μεγαλύτερα σκάνδαλα που υπήρξαν υπέρ του θρύλου και είχαν την «πηγή» τους στη Γενεύη. Όπου κατοικοεδρεύει και μάλιστα σε θρόνο, ο γιος του συγχωρεμένου του Σάββα, έχοντας την υψηλόβαθμη διάκριση του αντιπροέδρου της ΟΥΕΦΑ. 

Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές από τον ευρωπαϊκό Τύπο για παρόμοιες σκανδαλώδεις αποφάσεις υπέρ της ομάδας του πατέρα του, με κυριότερη εκείνη που του επέτρεψε παρανόμως να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, παρά το γεγονός ότι υπήρχε εκκρεμοδικία, κάτι για το οποίο αντίστοιχα είχε απαγορευτεί στην Φενέρμπαχτσε. 

Τότε με τίτλο «σκάνδαλο στη σκιά του Παρθενώνα» είχαν οι ευρωπαίοι δημοσιογράφοι ξεμπροστιάσει στην κυριολεξία τον συμπαθέστατο Τεό. Βέβαια πολύ πρόσφατα ξεμπροστιάστηκε (πολύ βολικό το ρήμα) ο πονηρός Κλάτενμπεργκ, από τη στιγμή που δεν είχε το μυαλό και την πρόνοια να μην εκτεθεί τόσο ξεδιάντροπα υπέρ της σχέσης του με τον Ολυμπιακό. Ο αθεόφοβος πέραν των όσων χάρισε και έδωσε εντός Ελλάδας στο δαφνοστεφανομένο, μόλις «προχθές» βγήκε και υπεραμύνθηκε της Νότιγχαμ Φόρεστ, ομάδας ιδιοκτησίας Μαρινάκη, καταγγέλοντας τον διαιτητή που του είχε βάλει η αγγλική ομοσπονδία, με τον υπαινιγμό ότι τον έβαλαν για να αδικήσει την ομάδα του αφεντικού του Ολυμπιακού.

 Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ηταν μια απλή αλλά και σκανδαλώδη διαδικασία. Ο θρύλος μέσω Αυγενάκη και ο Αυγενάκης μέσω Θεοδωρίδη, πέτυχαν το κόλπο – γκρόσο του Ολυμπιακού, το οποίο μπορεί κάλιστα να χαρακτηριστεί σαν μια κορυφαία μεταγραφή.

Αντίδραση δεν υπήρξε από κανέναν. Ηταν φυσιολογικό. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ψάχνονται μεταγραφικά, ενώ ο Παναθηναϊκός «τσίμπησε» το πρώτο δωράκι του στον τελικό και ως εκ τούτου δικαιολογημένα κάνει το κορόιδο. Αλλωστε και όπως όλα δείχνουν και πάλι έχει αναζωπυρωθεί η ανίερη συμμαχία, παρά την αντίδραση της «Θύρας 13» των πρασίνων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.