«Και τερματοφύλακας να παίξει ο Ροζ, θα... πάει με ανάποδο χέρι»

Πέτρος Χαριζακλής16 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΧΑΡΙΖΑΚΛΗ

Ο Αρης πήρε την πρόκριση επί του Ατρομήτου και μετά από δέκα χρόνια θα βρεθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Πριν από αυτό όμως, οι «κιτρινόμαυροι» του Μίκαελ Ενινγκ έχουν να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ στο «Κλ.Βικελίδης» για την 24η αγωνιστική της Super League 1. Ο Αρης με νίκη εξασφαλίζει την συμμετοχή του στα πλέι οφ και θέλει να το κάνει στο ντέρμπι με την Ενωση.

Ενας από τους καταλληλότερους ανθρώπους για να μας μιλήσει γι΄αυτό το ντέρμπι, είναι ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης. Ο 26χρονος αμυντικός του ΠΑΟ Κουφαλίων, έχει βγει από τις ακαδημίες των «κιτρίνων» της Θεσσαλονίκης ενώ έχει αγωνιστεί και στην ΑΕΚ από το 2011 έως το 2013. Ο έμπειρος στόπερ που μίλησε στο Metrosport.gr πριν μερικούς μήνες για την ποδοσφαιρική του ζωή, αυτή τη στιγμή εκτός από την συμμετοχή του στην ΕΠΣΜ με τον ΠΑΟ Κουφαλίων, πήρε και το δίπλωμα UEFA C και δείχνει πως σκέφτεται και το μέλλον.

Αναλυτικά όσα μας είπε για το ντέρμπι της 24η αγωνιστικής:

-Που πιστεύεις πως θα κριθεί το ντέρμπι;

«Δεν είναι στο τοπ επίπεδο ο Αρης αυτή τη στιγμή, δεν είναι 100% σε φόρμα, έχω δει καλύτερα παιχνίδια του από αυτό με τον Ατρόμητο. Στα ντέρμπι το κίνητρο είναι μεγαλύτερο, ο κόσμος βοηθάει ειδικά σε τέτοια παιχνίδια, ο Αρης έχει άλλο πρόσωπο σε τέτοια παιχνίδια. Το πάθος θα υπάρχει και οι δύο ομάδες έχουν ανάγκη τους βαθμούς, αν μπει ένα γρήγορα γκολ τότε θα ανοίξει, εκεί πιστεύω πως θα κριθεί το ματς».

-Ποιοί είναι οι παίκτες-κλειδιά;

«Το κλειδί είναι η αμυντική λειτουργία των δύο ομάδων, ο Φετφατζίδης έχει αποδείξει φέτος πως μπορεί με μια ενέργεια να κρίνει ένα αποτέλεσμα και σίγουρα αποτελεί παίκτη-κλειδί για την αναμέτρηση της Κυριακής».

-Θα παίξει ρόλο η πρόκριση του Αρη από το Κύπελλο αλλά και η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια;

«Η ψυχολογία όταν έχεις περάσει στα ημιτελικά μπορεί να σου δώσει κίνητρο, σίγουρα υπάρχει κούραση αλλά δεν νομίζω πως θα επηρεάσει την ομάδα του Ενινγκ».

-Το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει την είσοδό της στα πλέι οφ και θεωρητικά και την 3η θέση θα την κάνει να είναι πιο χαλαρή;

«Θεωρητικά η ΑΕΚ μπορεί να είναι πιο χαλαρή, πρακτικά όμως είναι ντέρμπι. Ο κάθε παίκτης θέλει να αποδείξει τι αξίζει, ένα συμβόλαιο, μια μεταγραφή, η ιστορία γράφει στα ντέρμπι και δεν νομίζω πως υπάρχει παίκτης που θα παρουσιαστεί αδιάφορος σε τέτοιο παιχνίδι».

-Ο Αρης θα πάρει βοήθεια από τον κόσμο του ή θα πιεστεί παραπάνω λόγω της σημασίας του παιχνιδιού καθώς σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας εξασφαλίζει την εξάδα;

«Είναι υποκειμενική ερώτηση. Εμένα πάντα με βοηθούσε προς το καλύτερο ο κόσμος του Αρη, δεν με πίεζε. Για να είσαι παίκτης του Αρη, πρέπει να διαχειρίζεται την πίεση από τον κόσμο. Ο κόσμος πάντα έχει απαιτήσεις, η πίεση είναι λόγω του μεγαλείου του σωματείου, ο κόσμος του Αρη ήταν πάντα υποστηρικτικός».

-Ποιον παίκτη ξεχωρίζεις από τον Αρη;

«Ο Ντιγκινί είναι εξαιρετικός παίκτης, έχει όλο το πακέτο, παίζει με πάθος, μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις».

«Ανέβασε την ΑΕΚ ο Αραούχο, ο Μάνταλος πίσω από όλα τα γκολ της»

-Ποιον παίκτη ξεχωρίζεις από την ΑΕΚ;

«Από τη στιγμή που ήρθε ο Καρέρα, χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες, αλλάζει την ενδεκάδα. Ο Αραούχο και ο Λιβάγια φαίνεται πως έχουν καλή χημεία, είναι δύο παίκτες που έχουν κλάση με μισή ευκαιρία μπορούν να κάνουν γκολ. ο Μάνταλος σε ένα καλό του παιχνίδι είναι ασταμάτητος. Είναι πίσω σχεδόν πίσω από όλα τα γκολ της ΑΕΚ».

-Μιας και παίζεις στόπερ, τι γνώμη έχεις για τους κεντρικούς αμυντικούς των δύο ομάδων;

«Διαφορετικά και τα 4 στόπερ. Ο Δεληζήσης είναι παθιασμένος και σε κάτι τέτοια ματς παίζει σαν να είναι πιτσιρικάς. Ο Βράνιες είναι πολύ πιο αθλητικός τύπος, είναι γρήγορος και παθιασμένος, ο Τσιγκρίνσκι είναι έμπειρος. Ο Βέλεθ έχει μεγαλύτερη ευκολία με την μπάλα στα πόδια. Νομίζω πως οι αμυντικοί των δύο ομάδων είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο».

-Πως σου φαίνεται ο Ροζ που έχει γίνει πολυεργαλείο στον φετινό Αρη;

«Τα δίνει όλα, όπου μπορεί να παίξει παίζει τα δίνει όλα, και τερματοφύλακας να παίξει θα προσπαθήσει να βγάλει σουτ με ανάποδο χέρι. Είναι σωστός τακτικά, χρειάζεται να ξέρεις όλη την αμυντική τακτική για να μπορέσεις να παίξεις μπακ και αυτό νομίζω πως ισχύει για τον Ροζ. Καλύπτει μια θέση και είναι αξιοπρεπέστατος. Κάνει επελάσεις, έχει καλή φυσική κατάσταση».

-Ο Αρης από τον τραυματισμό του Ιντέγε μέχρι την επιστροφή του παίζει χωρίς καθαρό φορ. Πιστεύεις πως αυτό τον βοηθάει στον τρόπο παιχνιδιού του ή όχι;

«Σε μεγάλες ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Αρης, οι παίκτες ξέρουν να προσαρμόζονται. Ο Τσιγκρίνσκι ξέρει να κολλήσει στον Ιντέγε και όχι στον Λάρσον. Σημασία έχει ποιος φορμαρισμένος. Αν βάλει πρώτος γκολ ο Αρης, θα είναι καλύτερα να παίζεις με γρήγορο φορ, αν είναι ισορροπημένο το παιχνίδι, τότε ο Ιντέγε γεμίζει την περιοχή».

-Πως κρίνεις την επιστροφή του Αραούχο στην ΑΕΚ;

«Την ανέβασε και μόνο ψυχολογικά γιατί οι οπαδοί και οι αντίπαλοι θυμούνται τι έχει κάνει. Και η ψυχολογία παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο».

-Πλέον έχοντας γυρίσει στην Ελλάδα βλέπεις πιο συχνά τα παιχνίδια. Πως σου φαίνεται ο φετινός Αρης, με τον Ενινγκ στον πάγκο του;

«Και ο Αρης του Παντελίδη πέρυσι ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι προπονητές κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Γενικά οι Γερμανοί προπονητές έχουν την πειθαρχία και την περνάνε στους παίκτες. Ο Ενινγκ έχει τον τρόπο του να βγάζει από τους παίκτες αυτό που θέλει, να καταλάβουν τι πραγματικά ζητάει. Για έναν προπονητή είναι πολύ δύσκολο όταν δεν έχει κάνει την προετοιμασία και δεν έχει κάνει τις μεταγραφές, να μην έχει δομήσει ο ίδιος την ομάδα. Ο Γερμανός φαίνεται να έχει διαβάσει κάποιους παίκτες, παίρνει από αυτούς αυτό που θέλει, ενώ φαίνεται να μην θέλει να ρισκάρει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.