Και στην Τούμπα θα γίνει της... πρόκρισης!

Αρις Νικολάκης08 Απριλίου 2022

Από τη θεωρία στην πράξη η απόσταση είναι ουρανός με γη! Κι όμως, ο ΠΑΟΚ την διάνυσε σε 45 λεπτά. Με το μαχαίρι στα δόντια στο Β΄ ημίχρονο (στο Α’ το είχε στη… ζώνη του) η ελληνική ομάδα κατάπιε την τεράστια διαφορά ποιότητας με τη γαλλική. 

Έτσι κράτησε ορθάνοικτη την πόρτα της πρόκρισης. Δίχως φυσικά, να καταστεί ο ΠΑΟΚ φαβορί. Ήταν και παραμένει αουτσάιντερ αλλά… Η Μαρσέιγ ένιωσε την έννοια του φαβορί – παραμένει έτσι – να κλονίζεται!

Δεν πανηγυρίζουν συχνά οι ηττημένοι. Κι όταν πανηγυρίζουν… Έχουν προκριθεί! Ο ΠΑΟΚ δεν προκρίθηκε χθες. Πανηγύριζε επειδή έμεινε ορθός στην κόλαση του «Βελοντρόμ». Τούτο δε, κόντρα στον κακό του εαυτό στο Α΄ ημίχρονο. Κόντρα σε διαιτητικές αποφάσεις. Με VARένα τουλάχιστον, από τα δυο γκολ των γηπεδούχων δε θα μετρούσε. Κόντρα σε μία ομάδα ανωτέρου επιπέδου.

Η μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ στο Β΄ ημίχρονο ξάφνιασε τη Μαρσέιγ. Και μέχρι να πάρει χαμπάρι πως απέναντι της είναι διαφορετική ομάδα – με το μαχαίρι στα δόντια – άλλαξε το σκορ. Και βρέθηκε στριμωγμένη στα σκοινιά.

Αντέδρασε βέβαια. Επιτέθηκε κατά κύματα. Κι έπεσε σε κυματοθραύστη. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης άπλωσε τα πλοκάμια του. Έπιασε τα άπιαστα. Πιστώθηκε συγκλονιστικές αποκρούσεις. Κράτησε τον ΠΑΟΚ ορθό. Την πόρτα της πρόκρισης ορθάνοικτη.

Κι όλα πλέον, παίζονται στην Τούμπα. Με πλεονέκτημα έδρας για τον ΠΑΟΚ. Με μειονέκτημα την απουσία 4 βασικών παικτών (με κίτρινες κάρτες) και του προπονητή τους. Και την πρόκριση εφικτή και για τη μία και για την άλλη ομάδα.

Η διαχείριση του αγώνα στο «Βελοντρόμ» από τον Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν υποδειγματική. Η ανωτερότητα της Μαρσέιγ ήταν ολοφάνερη. Δεν ήταν αυτή πάντως, η οποία διαμόρφωσε το 2-0. Το 2-0 διαμορφώθηκε από λάθη του ΠΑΟΚ στο Α΄ ημίχρονο. Εν τούτοις ο σοβαρός κι ώριμος ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε. Αντέδρασε καταπληκτικά. Μείωσε. Και στην Τούμπα με διαφορετικές συνθήκες… Θα γίνει της πρόκρισης!

Δίχως να θεωρούμε πως στη ρεβάνς ο ΠΑΟΚ θα έχει ευκολότερο έργο. Δυσκολότερο θα είναι. Όπως και να το κάνουμε όμως, ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα... Το 'χει!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.