Καγκάβα: Πίστωση χρόνου ή ακόμη ένας Τουρέ - Μπερμπάτοφ;

Παναγιώτα Χαλκιά27 Απριλίου 2021

Ο Σίντζι Καγκάβα αποτέλεσε την πιο ηχηρή μεταγραφή του ΠΑΟΚ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και βρίσκεται μεταξύ ιατρικού δελτίου και πάγκου. Ο Ιάπωνας μέσος ένιωσε ενοχλήσεις, οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπέστη θλάση και θα μείνει στα πιτς. Ακόμη δεν έχει πείσει με την εικόνα του και δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον.

Οχτώ παιχνίδια, 263 λεπτά

Ο Καγκάβα έκανε το ντεμπούτο του στις 3 Φεβρουαρίου στη ρεβάνς του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Λάρισα και μέχρι σήμερα μετρά μόλις οχτώ συμμετοχές. Κατά μέσο όρο αγωνίζεται 32 λεπτά ενώ έχει μόλις ένα καθαρό 90λεπτό.

Ο έμπειρος μέσος έπαιξε για 28 λεπτά στα παιχνίδια με Απόλλων Σμύρνης και Λαμία για το πρωτάθλημα και με Λάρισα για το Κύπελλο και ένα λιγότερο (27) στη μάχη της Τρίπολης. Αγωνίστηκε για επτά λεπτά στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα και άλλα 10 στον πρώτο ημιτελικό με τη Λαμία ενώ έκανε το πρώτο του 90λεπτο στη ρεβάνς. Συνολικά μετρά μόλις 263 λεπτά συμμετοχής και μια ασίστ.

Είναι βαρύς

Στις 29 Ιανουαρίου ο Ιάπωνας μέσος πάτησε για πρώτη φορά το χορτάρι στη Νέα Μεσημβρία. Το ντεμπούτο του στο παιχνίδι με τη Λάρισα γέμισε χαμόγελα τον «ασπρόμαυρο» πάγκο αφού από τις πρώτες του κινήσεις έδειξε ότι είναι μεγάλος παίκτης. Ο τρόπος που υποδεχόταν την μπάλα, η κάθε επαφή μαζί της, το κεφάλι του που έβλεπε το γήπεδο και η πάσα προς τα εμπρός τον ξεχώρισαν.

Ωστόσο, μετά από έξι μήνες χωρίς εντατικές προπονήσεις και αγωνιστικής απραξίας φάνηκε πως ήταν βαρύς και μακριά από την καλή φυσική κατάσταση του παλιού Καγκάβα. Κάτι που επιβεβαιώνεται από τις φορές που βρέθηκε στο ιατρικό δελτίο. Ενοχλήσεις στον αστράγαλο και τώρα η θλάση τον κρατούν μακριά από το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας.

ΠΑΟΚ… Ιάπωνας

Ο ερχομός του Σίντζι Καγκάβα αποτέλεσε την αφορμή για να κινηθεί η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ σε νερά που της ήταν άγνωστα μέχρι στιγμής. Ο Ιάπωνας έχει φανατικούς θαυμαστές και είναι μια καλής τάξεως ευκαιρία ο Δικέφαλος να ανοίξει τα φτερά του και σε αυτή την αγορά. Μόνο στο Instagram αριθμεί 1.5 εκατομμύριο ακολούθους.

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο twitter στα ιαπωνικά ώστε να μεγαλώσει το ψηφιακό του community και να κάνει το brand πιο γνωστό στην Ασία. Το προφίλ φιλοξενεί πρωτότυπο περιεχόμενο, ενημερώσεις για τον ίδιο και την ομάδα και eshop.

Ο Καγκάβα δεν είναι ο μόνος

Αν μη τι άλλο, ο Καγκάβα αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ τόσο αγωνιστικά όσο και επιχειρηματικά. Ο Ιάπωνας μέσος δεν έχει δικαιώσει όσους τον έφεραν αλλά δεν είναι και ο μοναδικός που ήρθε με δάφνες και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: Το μεγαλύτερο όνομα που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ αλλά η απόδοσή του δεν ήταν ανάλογη του... θορύβου. Μπορεί να διαμαρτύρεται μόνο στον Τούντορ για τη χρησιμοποίησή του πίσω από τον επιθετικό.

Ερίκ Αμπιντάλ: Ήρθε στον Ολυμπιακό μετά από μια γεμάτη χρονιά με τη φανέλα της Μονακό. Οι «ερυθρόλευκοι« πίστευαν ότι ο Γάλλος θα μπορούσε να δώσει άλλη πνοή στην αμυντική γραμμή της ομάδας αλλά το τέλος ήταν πρόωρο.

Πέπε Σινιόρι: Ήρθε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή κουβαλώντας ένα σπουδαίο βιογραφικό από το Καμπιονάτο. Ήταν τρεις φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και έβδομος σκόρερ όλων των εποχών. Μέτρησε μόλις πέντε συμμετοχές.

Γιάγια Τουρέ: Έλαμψε κατά την πρώτη θητεία του στον Πειραιά. Ακολούθησε μια καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί σε Μονακό, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι και επέστρεψε ξανά στον Ολυμπιακό. Η οικονομική υπέρβαση έγινε αλλά ο Ιβοριανός δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίς. Αγωνίστηκε ελάχιστα και αποχώρησε το πρώτο εξάμηνο.

Φλάβιο Κονσεϊσάο: Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2005 από τον Παναθηναϊκό και παρά το βαρύ του βιογραφικό δεν δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες. Ο Βραζιλιάνος ήταν συνεχώς τραυματίας και κατάφερε να αγωνιστεί μόλις σε 14 παιχνίδια και σκόραρε μόλις ένα γκολ.

Σίντνεϊ Γκοβού: Ήρθε με πολλές περγαμηνές το 2010 στον Παναθηναϊκό αλλά δεν κατάφερε να βγάλει ένα 90λεπτο ολόκληρο. Πάντως, έμαθε καλά τη νυχτερινή ζωή της πόλης και σήκωσε την «πράσινη» κερκίδα με το γκολ όταν άνοιξε το σκορ μέσα στο «Καμπ Νόου» στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα.

Μάικλ Εσιέν: Αποκτήθηκε με σκοπό να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού αλλά έμαθε καλύτερα τις δικαστικές αίθουσες. Πήρε ευκαιρίες αλλά το πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς προσαγωγούς τον ανάγκασε να κινηθεί σε ρηχά νερά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.