ΚΑΕ Άρης: Παραμένει στο σημείο μηδέν!

Βασίλης Βλαχόπουλος11 Αυγούστου 2020

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, η ΚΑΕ Αρης παραμένει στο ίδιο προβληματικό σημείο. Δεν έχει το δικαίωμα πραγματοποίησης μεταγραφών, δεν έχει σχηματίσει σύνολο όπως έχει πράξει η πλειοψηφία των υπολοίπων ομάδων της Basketleague και γενικώς δεν εμφανίζει σημάδια λειτουργίας αθλητικής ανώνυμης εταιρίας.  

Η ΚΑΕ Αρης υποχρεούται να κάνει τέσσερα ουσιαστικά βήματα για να διασφαλίσει τη συνέχειά της ως εταιρία αλλά και τη συμμετοχή της στο επόμενο Πρωτάθλημα. Πρώτον: Τακτοποίηση του συνόλου των οφειλών της περασμένης αγωνιστικής περιόδου πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει. Στο πρόσφατο δ. σ. του ΕΣΑΚΕ προσπάθησε τη «χαλάρωση» των κριτηρίων συμμετοχής στο Πρωτάθλημα συμπεριλαμβάνοντας στις προτάσεις της και αυτό το ζήτημα, αλλά εισέπραξε τη σθεναρή αντίσταση των υπολοίπων ομάδων.  

Δεύτερον: Δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε μεταγραφές. Μέχρι στιγμής παραμένει το «τελεσίγραφο» της FIBA της ΕΟΚ σύμφωνα με το οποίο της απαγορεύει να εκδόσει δελτίο για λογαριασμό ομάδων που έχει ποινή απαγόρευσης μεταγραφών. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν επίσης ότι η FIBA ξεκαθάρισε στην ΚΑΕ Αρης ότι θα πρέπει να τακτοποιήσει το σημαντικότερο μέρος των δόσεων που οφείλει στους (οκτώ) παίκτες με τους οποίους είχε έρθει σε συμφωνία για τον διακανονισμό των οφειλών. Αν δεν το πράξει, ουσιαστικά θα εξαρτάται από τις διαθέσεις της ΕΟΚ.  

Τρίτον: Δεν έχει σχηματίσει ομάδα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της οικονομικής ανέχειας καθώς οι «κίτρινοι» έχουν βρει σημείο ταύτισης με τουλάχιστον πέντε παίκτες αλλά η προϋπόθεση της προκαταβολής δυσκολεύει τα πράγματα. Για παράδειγμα, Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς και Μίλαν Μιλόσεβιτς ζήτησαν μέρος της περσινής οφειλής για να υπογράψουν τα συμβόλαιά τους. 

Τέταρτον: Έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας με παράλληλα διαφύλαξη της εγγυητικής επιταγής. Είναι δύο από τα τρία κριτήρια συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. Στην πρώτη περίπτωση οι «κίτρινοι» προφανώς θα κάνουν χρήση των κυβερνητικών μέτρων για τις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες οι οποίες επλήγησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ η εγγυητική επιταγή των 60.000 ευρώ συνεχώς «βάλλεται» από παλιούς πιστωτές.

Τουλάχιστον η ΚΑΕ δεν θα χρειαστεί να βρει το ποσό των 140.000 ευρώ για τη δεύτερη εγγυητική επιταγή που είχε ενταχθεί στα κριτήρια συμμετοχής καθώς αυτό το «μέτρο» θα εφαρμοστεί από τη σεζόν 2021-22.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.