Ίβηρες σφυρίζουν ΠΑΟΚ και Άρη στους ημιτελικούς

Στέφανος Αβραμίδης03 Μαρτίου 2020

Από την Ισπανία και την Πορτογαλία οι είναι οι επιλογές της ΚΕΔ για τους δύο πρώτους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τετάρτης (4/3, 21:30) στην Τούμπα θα διευθύνει ο Ισπανός Χαβιέρ Εστράδα Φερνάντεθ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ και Τεοντόρο Μαγκάν Σομπρίνο.

Τέταρτος διαιτητής ο Τάσος Παπαπέτρου του συνδέσμου Αθηνών

Στο VAR ο Ισπανός Χοσέ Λουίς Γκονζάλεθ Γκονζάλεθ και βοηθός του ο Ρομπέρτο Ντίας Πέρες Ντελ Παλομάρ.

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη επίσης την Τετάρτη (4/3, 21:30) στο ΟΑΚΑ θα σφυρίξει ο Πορτογάλος Αρτούρ Ντίας Σοάρες με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρούι Λιτσίνιο και Πάουλο Σοάρες.

Τέταρτος διαιτητής ο Πέτρος Τσαγκράκης του συνδέσμου Χανίων

Στο VAR ο Πορτογάλος Τιάγκο Μαρτίνς και βοηθός του ο Πέδρο Μότα.

Γνώριμος του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού ο Εστράδα

Ο Χαβιέρ Εστράδα δεν είναι άγωνστος στους δύο μονομάχους του ημιτελικού της Τούμπας. Ο 44χρονος Ισπανός είναι διαιτητής πρώτης κατηγορίας της UEFA και στο παρελθόν έχει διευθύνει αγώνες των δύο ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, ο Εστράδα έχει σφυρίξει τρεις αναμετρήσεις του στα Κύπελλα Ευρώπης. Η πρώτη ήταν αυτή με την Γκαμπάλα (0-0) για τη φάση των ομίλων του Europa League της σεζόν 2015-2016. Ακολούθησε η μάχη με τον Άγιαξ στις 26 Ιουλίου 2016 για τα προκριματικά του Champions League. Ο Δικέφαλος ήρθε ισόπαλος με τον Αίαντα (1-1) με το γκολ του Τζάλμα Κάμπος. Το τρίτο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ισπανό ρέφερι ήταν η ήττα από τη Σάλκε (0-3) στην Τούμπα στις 16 Φεβρουαρίου του 2017 για τη φάση των «32» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός συνάντησε τον Εστράδα στα προκριματικά του Champions League την σεζόν 2017-2018. Ήταν στην αναμέτρηση με την Παρτιζάν στο «Γ. Καραϊσκάκης» που έληξε 2-2 και βρήκε τους «ερυθρόλευκους» στην επόμενη φάση κόντρα στη Ριέκα.

Μεγάλα παιχνίδια ο Σοάρες Ντίας

Από το πολύ πάνω ράφι είναι η επιλογή του Βίτορ Μέλο Περέιρα για τον ημιτελικό της ΑΕΚ με τον Άρη. Ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας είναι διαιτητής Elite, της ανώτατης κατηγορίας της UEFA.

Ο Πορτογάλος ρέφερι δεν έχει σφυρίξει σε κάποιον αγώνα ελληνικού συλλόγου στα Κύπελλα Ευρώπης. Έχει διευθύνει μόνο το U21 Ελλάδα-Τουρκία 2-1 στις 5 Μαρτίου του 2014.

Ωστόσο τη φετινή σεζόν έχει οριστεί σε πολύ σημαντικά παιχνίδια, τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Ο 40χρονος διαιτητής έχει διευθύνει τους αγώνες Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν (2-2), Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβερκούζεν (1-0), Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μάντσεστερ Σίτι (0-3) για τους ομίλους του Champions League και το Τορίνο-Γουλβς (2-3) για τα πλέι οφ του Europa League. 

Στα προκριματικά του Euro 2020 σφύριξε στα παιχνίδια Γερμανία-Ολλανδία (2-4), Ρωσία-Βέλγιο (1-4), Αγγλία-Τσεχία (5-0) και Κόσοβο-Μαυροβούνιο (2-0)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.