Ιβάν Σαββίδης στον τόπο μας -επί του παρόντος- είναι ένας…

Αρις Νικολάκης09 Ιουνίου 2022

Φυσικά, δε λέμε πως η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος διευθέτησε όλα τα θέματα με τη Νέα Τούμπα. Αλίμονο. Μακάρι – για τον ΠΑΟΚ, την Τούμπα, τη Θεσσαλονίκη, την ορίτζιναλ κι ουχί τη …μαϊμού, Μακεδονία – να ήταν έτσι. Δεν είναι. Η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος άνοιξε απλά, διάπλατα τον δρόμο, για να δρομολογηθούν εξελίξεις σε όλα τα θέματα. Κυρίως δε, για την… στέγαση του ΠΑΟΚ!

Όπως και να το κάνουμε όμως, η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος είναι ένα σημαντικό γεγονός. Αναμενόμενο μεν, σημαντικό, δε… Επιμένουμε. Κι έχουν κάθε δικαίωμα οι φίλοι του «δικέφαλου» να το πανηγυρίσουν. Μη θεωρώντας φυσικά, πως όλα τα σχετικά με την ανέγερση της Νέας Τούμπας θέματα διευθετήθηκαν…

Την ίδια θεωρία οφείλει, να έχει κι η Κυβέρνηση. Η συμμετοχή της στη μέχρι τώρα εξέλιξη του μεγαλεπήβολου έργου είναι…. χαμηλή. Κουπί τράβηξαν κυρίως, Περιφέρεια και Δήμος. Από εδώ και πέρα η συμμετοχή της Κυβέρνησης πρέπει να είναι… υψηλή. Αρχής γενομένης από την… στέγαση του ΠΑΟΚ. Κι αυτή, η στέγαση του ΠΑΟΚ, δεν αφορά μόνον την ΠΑΕ. Αφορά και τον Ερασιτέχνη. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα.

Και για τη στέγαση, ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει. Μία εγκατάσταση… Το Καυτανζόγλειο Στάδιο επί παραδείγματι, θα ωφεληθεί τα μέγιστα. Θα αλλάξει εποχή!

Είναι πάντως, μέγα λάθος ορισμένων η στενότητα σκέψης τους για τη Νέα Τούμπα. Ακούσιο ή εκούσιο (για κάποιους δεν αποκλείεται…) είναι μέγα λάθος η αναφορά στο μεγαλεπήβολο έργο, ως έργο για τον ΠΑΟΚ. Και βέβαια, είναι έργο για τον ΠΑΟΚ. Κατ’ αρχήν κι επειδή του ΠΑΟΚ είναι ο βασικός χώρος. Και στη συνέχεια επειδή ο ΠΑΟΚ (με τις τσέπες του Ιβάν Σαββίδη) πληρώνει.

Υπάρχουν κι άλλοι στον τόπο μας οι οποίοι πληρώνουν, για να ανεγερθεί γήπεδο διεθνών προδιαγραφών; Εάν υπάρχουν και δεν τους γνωρίζουμε, να τους αναφέρετε. Για να τους γνωρίσουμε…

Η Νέα Τούμπα αφορά τον ΠΑΟΚ αλλά αφορά και την πολυπληθέστερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αφορά την ίδια τη Θεσσαλονίκη. Η Νέα Τούμπα είναι βαθιά ανάσα για την περιοχή. Θα είναι κόσμημα για τη πόλη. Ως εκ τούτου έβαλαν, βάζουν και θα βάζουν πλάτη Περιφέρεια και Δήμος.

Μακάρι… Ειλικρινά, μακάρι να υπάρξουν προοπτικές για ανάλογα έργα κι αλλού στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα. Ιβάν Σαββίδης όμως, είναι ένας. Στον τόπο μας – επί του παρόντος – άλλος κανένας!

Δεν το λέμε εμείς, αυτό. Το λένε οι (κατ’ αρχήν… Για να είμαστε ακριβείς) εξελίξεις για τη Νέα Τούμπα. Δίχως το δικό του όραμα και την δική του τσέπη… Δε θα μιλούσαμε σήμερα για το άλμα του ΠΑΟΚ, της Τούμπας, της Θεσσαλονίκης στο μέλλον με την ανέγερση γηπέδου και με την αναμόρφωση της περιοχής. Όλα κι όλα…

Μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος τα θέματα για την ανέγερση της Νέας Τούμπας και την αναμόρφωση του περιβάλλοντος της είναι ευκρινέστατα. Ευκρινέστατες είναι πλέον, κι οι ευθύνες όσων εμπλέκονται σε αυτά τα θέματα. Είναι διακριτοί οι ρόλοι. Από τον ΠΑΟΚ μέχρι την Κυβέρνηση – και την αντιπολίτευση και την αντιπολίτευση – όλοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Θα δίνουν λόγο γι’ αυτές. Θα κρίνονται…

Και πού είστε; Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.