Ιβάν και ΠΑΟΚ παντελώς απροστάτευτοι στο έλεος μιας... επιχείρησης εξόντωσης

Δημήτρης Μπούζας14 Απριλίου 2022

Την ώρα που ο λαοφιλέστατος σύλλογος εκπροσωπώντας την Ελλάδα δίνει μια μεγάλη μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απτόητοι και ανεμπόδιστοι οι γνωστοί (και για τους γνωστούς λόγους) στυγνοί διώκτες του, δίνουν τα ρέστα τους κατασκευάζοντας και διακινώντας σενάρια εμμονικής εχθροπάθειας. Συνεχίζουν την ίδια βρώμικη τακτική από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης.

Δεν είναι το πρώτο, ούτε προφανώς θα είναι και το τελευταίο «επεισόδιο» μιας σειράς το χθεσινό, με τη νέα κατά μέτωπο επίθεση από τον ίδιο χώρο και με τους ίδιους πρωταγωνιστές που εδώ και μια δεκαετία περίπου εμμονικά (σχεδόν αφιονισμένα) αγωνίζονται να «διώξουν» από την Ελλάδα τον ηγέτη του ΠΑΟΚ, επιδιώκοντας την επιχειρηματική του εξόντωση, παράλληλα με την αποδυνάμωση της ομάδας του, η οποία με τη δική του παρουσία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε ο εφιάλτης τους. 

Αναφερόμαστε όπως αντιλαμβάνεστε στην πρωτοσέλιδη «αποκάλυψη» της ναυαρχίδας των ΜΜΕ του προέδρου του Ολυμπιακού, με την οποία αποκάλυψη επιχειρείται για πολλοστή φορά (αφού μέχρι τώρα απέτυχε παταγωδώς) να εμφανιστεί ο Ιβάν Σαββίδης ως Ρώσος ολιγάρχης – και όχι βέβαια σαν Έλληνας ευεργέτης επενδυτής – προσκείμενος ευνοϊκά στον Πούτιν. 

Οι... διώκτες αφού εξάντλησαν όλες τις πιέσεις και τους εκβιασμούς τους προς την Κυβέρνηση και δεν βρήκαν ανταπόκριση, ούτε και οι Αμερικάνοι τους έκαναν το χατίρι, αλίευσαν τις δηλώσεις κάποιου τυχάρπαστου και άσχετου, ο οποίος ευχαριστούσε τον Ιβάν για μια δωρεά που έκανε εκπροσωπώντας τους Έλληνες της Ρωσίας, προκειμένου να στήσουν ένα νέο σενάριο της ίδιας διαπλοκής και δομής με το αντίστοιχο που γνωρίζουμε πολύ καλά, της πολυιδιοκτησίας. 

Ο Ιβάν αποφάσισε να βοηθήσει τους δεινοπαθούντες Έλληνες της Μαριούπολης με 20 οχήματα ανθρωπιστικής βοήθειας. Η επίσημη ομοσπονδία των Ελλήνων της Ρωσίας για τη συγκεκριμένη χειρονομία του προέδρου του ΠΑΟΚ αναφέρει: «Τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για παροχή ιατρικής βοήθειας, καθώς και για την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Μαριούπολης, γειτονικών χωριών και αγροκτημάτων». 

Ο Ιβάν έκανε το χρέος του με το παραπάνω σκεπτικό. Οι διώκτες βρήκαν μια δήλωση ευχαριστίας κάποιου Ρώσου προς τον Ιβάν και πολύ εύκολα έπλεξαν το νέο μυθιστόρημα τους, με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ «κατηγορούμενο» κατά την άποψη τους, επειδή με τη χειρονομία του αυτή έδειχνε φίλα διακείμενος προς τον Πούτιν. 

Το νέο σενάριο πανομοιότυπο όπως τα τόσα άλλα ουκ ολίγα του παρελθόντος. Στα περισσότερα εκ των οποίων συμμετείχαν και άλλοι ισχυροί μιντιάρχες και χαλκεύτηκαν από επιδέξιους αλλά αδίστακτους και μερικές φορές ανέντιμους διαχειριστές. Είναι γνωστή βέβαια η περίπτωση που αφορά έναν εκ των μεγάλων μάλιστα μιντιαρχών, ο οποίος όταν κλήθηκε από την δικαιοσύνη για να αποδείξει τις αθλιότητες που πρόβαλε κατ επανάληψη το κανάλι του εναντίον του Ιβάν, κάτισχνος και περιδεής αναγκάστηκε όχι απλά να τα χαρακτηρίσει αναληθή και συκοφαντικά τα όσα υποστήριξε, αλλά και να ζητήσει δημόσια και κατ επανάληψη συγνώμη από τον Ιβάν. 

Για να μην σας κουράζουμε όμως κι επειδή γνωρίζουμε πως κι εσείς γνωρίζετε πολύ καλά τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία με την πολύχρονη και βρώμικη προσπάθεια εξόντωσης Ιβάν και ΠΑΟΚ, θα θέλαμε με την άδεια σας να καταθέσουμε μια απορία, ένα απλό ερωτηματικό. 

Όλα αυτά τα αλεπάλληλα και βρώμικα και κάτω από τη μέση χτυπήματα σε ΠΑΟΚ και σε Ιβάν δεν ενοχλούν κανένα τόσο καιρό μέσα εκεί στην ΠΑΕ; Κι ας υποθέσουμε ότι θα χρειαζόταν μια άδεια του Ιβάν για να τον υπερασπιστούν, την ζήτησαν ποτέ; 

Αλλά και αν δεν την πήραν από μόνοι τους σαν άτομα, χωρίς την ιδιότητα τους, δεν ένιωσαν ποτέ την ανάγκη, το φιλότιμο και την παρόρμηση να βγουν μπροστά, να βάλουν τα στήθη τους και να υπερασπιστούν τον άνθρωπο που κατασυκοφαντούν κατά συρροή και στον οποίο μερικοί από αυτούς οφείλουν τα πάντα; Και όταν λέμε τα πάντα, το εννοούμε. 

Έγιναν κάποιοι από το πουθενά και με το τίποτα, χάρη στη μεγαλοθυμία και τη δύναμη του ανθρώπου που βάλλεται βάναυσα. Δεν έχουν το κουράγιο να αντιπαρατεθούν με αυτά τα μιάσματα; Δέκα χρόνια χωρίς να τον γνωρίζουμε, χωρίς κι αυτός να γνωρίζει ότι υπάρχουμε, δεν αφήσαμε ποτέ να τον ακουμπήσει κανείς χωρίς να τον υπερασπιστούμε, βάζοντας το κεφάλι μας στον ντορβά απέναντι σε επικίνδυνους και αδίστακτους τύπους. 

Αυτοί και πιο συγκεκριμένα και σε απόλυτο βαθμό μάλλον ο καθ ύλην αρμόδιος – για να μην τους πάρουμε όλους στο λαιμό μας – για θέματα επικοινωνίας, έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος σε ότι τον αφορά; Με την εικόνα ενός ηγέτη και ενός συλλόγου να κακοποιείται βάναυσα, ανεμπόδιστα και κατά συρροή μάλλον θα έπρεπε να έχουν ξεσηκωθεί και τα τσιμέντα της Τούμπας. 

Ο ίδιος τι έκανε; Μάλλον δεν του περισσεύει χρόνος, γιατί έχει αφοσιωθεί στην κυριολεξία μεθοδεύοντας προγραφές μη αρεστών δημοσιογράφων. Ας το αφήσουμε όμως στην άκρη για μια άλλη φορά αυτό το θέμα. Σήμερα το ζητούμενο είναι πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η αισχρή μεθόδευση εξόντωσης του Ιβάν και του ΠΑΟΚ και πως θα οργανωθεί η θωράκιση και η προστασία τους. 

Πέραν αυτού βέβαια έχουμε και το μεγάλο αυριανό παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ την μοναδική ελληνική εκπροσώπηση σε ευρωπαϊκό θεσμό, να διεκδικεί μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις της ιστορίας του. Η προετοιμασία συνεχίστηκε και κλείνει σήμερα χωρίς προβλήματα με...χαμηλά την μπάλα και ψηλά το φρόνημα όπως γράψαμε και χθες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.