Ήττα για τον ανέτοιμο Άρη από τον Ιωνικό

Metrosport Team26 Σεπτεμβρίου 2020

Την ήττα γνώρισε ο Άρης με 85-73 από τον Ιωνικό στο παιχνίδι κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι και ήταν ουσιαστικοί σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους» που φάνηκε πως χρειάζονται αρκετή δουλειά ακόμη. 

Από τον Ιωνικό ξεχώρισε ο Άνταμ Σμιθ που πέτυχε 20 πόντους (6/8 βολ, 4/4 διπ., 2/4 τριπ.), ενώ και ο Πρίντζετ ήταν καθοριστικός με 19 πόντους. Στον Άρη διακρίθηκαν οι Σούλερ, Μιλόσεβιτς και Τσάλμερς.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια της περιόδου. Ο Ιωνικός βρήκε την ευκαιρία 3:30 πριν τη λήξη της και με τους Τολιόπουλο και Χαριτόπουλο, προηγήθηκε (13-12). Στη συνέχεια ο έμπειρος Μάριο Τσάλμερς ανέλαβε δράση και με επτά  πόντους έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Άρη. Υπήρξε αντίδραση από τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχοντας τον Φιτζπάτρικ να εκμαιεύει εύκολα φάουλ από τους αντιπάλους του και να φέρει το ματς στα ίσα.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Άρης με τους Σλαφτσάκη, Ντραγκίσεβιτς και Μιλόσεβιτς, πήρε μια διαφορά 8 πόντων (19-27). Ο Ιωνικός όμως είχε άλλα σχέδια και με ένα σερί 12-0 κατάφερε και πάλι να προηγηθεί, με τον Άνταμ Σμιθ να πετυχαίνει μάλιστα ένα εντυπωσιακό τρίποντο από τα 7μιση μέτρα υπό πίεση, στα μισά του δεκαλέπτου. Ο Σμιθ βοήθησε τον Ιωνικό να αυξήσει τη διαφορά στους πέντε (34-29), όμως στη συνέχεια οι εύστοχες βολές του Άρη αλλά και ένα μεγάλο τρίποντο του Τζαμάλ Σούλερ, διαμόρφωσαν το σκορ στο ημίχρονο σε 38-37.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με δύο τρίποντα πήραν «ανάσα» έξι πόντων (47-41), ο Άρης είχε απάντηση με τον Φλιώνη, όμως είχε «κολλήσει» επιθετικά και δυσκολευόταν να βρει λύσεις, με αποτέλεσμα ο Ιωνικός που διάβαζε καλά την αντίπαλη άμυνα να διευρύνει το προβάδισμα του (51-43). Ο Σμιθ συνέχισε να είναι το μεγάλο επιθετικό «όπλο» του Ιωνικού, ενώ και στη άμυνα η ομάδα της Νίκαιας έδειχνε να έχει περισσότερη συγκέντρωση και λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε στους 9 (55-46). Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά με 11 με «μπροστάρη» τον Σμιθ και πάλι, όμως ο Σούλερ ευστόχησε σε πολύ δύσκολο buzzer beater τρίποντο και μείωσε με την λήξη του τριτου δεκαλέπτου (63-54).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η εικόνα παρέμενε ίδια, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε ρυθμό λόγω των πολλών διακοπών για φάουλ, όμως ο Ιωνικός δεν έχανε τη συγκέντρωση του και δεν έδινε την ευκαιρία στον Άρη να «επιστρέψει» στο παιχνίδι, κρατώντας μια καλή διαφορά που έφτασε τους 13 πόντους (70-57), 6:30 πριν το τέλος. Με τον Σμιθ να είναι «καυτός» από τα 6.75 αλλά και τον Πρίντζετ να συμβάλει τα μέγιστα και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ο Άρης είχε δύσκολο έργο, ελάχιστο χρόνο και μετρημένες λύσεις. Το τρίποντο του Ζέισλοφ έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων (81-67), καθώς με 1:30 να απομένει ο Άρης είχε απειροελάχιστες πιθανότητες να επιστρέψει βάση της εικόνας του. Το τελευταίο λεπτό ήταν διαδικαστικό, με τον Ιωνικό να παίρνει τη νίκη με 85-73 και μαζί την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 38-37, 63-54, 85-73

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.