Αμπέλ Φερέιρα: Ερωτηματολόγιο στους παίκτες και έμφαση στην ψυχολογία

Metrosport Team12 Απριλίου 2020

Ο Αμπέλ Φερέιρα και οι συνεργάτες του έχουν φροντίσει να στήσουν έναν μηχανισμό μέσα από τον οποίο ενημερώνονται για την πορεία των ατομικών προπονήσεων των ποδοσφαιριστών τους και παράλληλα κάνουν το απαραίτητο εβδομαδιαίο update στην αναπροσαρμογή των προγραμμάτων τους. 

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένοι, σε εβδομαδιαία βάση, να στέλνουν στο προπονητικό τιμ αναλυτική ενημέρωση και μαζί και οπτικοακουστικό υλικό για την δουλειά κατ' οίκον και μαζί όλα τα στοιχεία που αφορούν στις μετρήσεις τους.

Παράλληλα, συμπληρώνουν και ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο καλούνται να δηλώσουν ακόμη και την ψυχολογική κατάστασή τους και το αν είναι καλή η ποιότητα του ύπνο τους.

Βάρος και στην ψυχολογία 

Ωστόσο, για τον Πορτογάλο τεχνικό του Δικεφάλου είναι πολύ σημαντικό και το ψυχολογικό δέσιμο των μελών της ομάδας, γι' αυτό και πέρα από την συχνή επικοινωνία που έχουν οι συνεργάτες του και ο τιμ μάνατζερ, Χρήστος Καρυπίδης με τους ποδοσφαιριστές, αλλά και το feedback που ο ίδιος λαμβάνει, φρόντισε την Παρασκευή να στήσει... ψηφιακά αποδυτήρια.

Η τηλεδιάσκεψη που έγινε είχε στόχο να καλύψει, όσο είναι αυτό εφικτό, το κενό επικοινωνίας αποδυτηρίων που υπάρχει αυτή την περίοδο και όχι να γίνει κουβέντα πάνω σε θέματα δουλειάς και προπόνησης. Για αρκετή ώρα, οι συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις γνωστές πλάκες τους, να μιλήσουν για το πώς περνάνε με τις οικογένειές τους και να στήσουν το γνώριμο σκηνικό αποδυτηρίων.

Ο 41χρονος κόουτς διαπίστωσε ότι η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του είναι σε πολύ καλά επίπεδα και αυτό ήταν το πιο σημαντικο συμπέρασμα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, μετά από κάποιες μέρες η τηλεδιάσκεψη να επαναληφθεί προκειμένου να συντηρηθεί το ομαδικό πνεύμα, έστω και από τα σπίτια του καθενός.

Ελπίζουν σε προπονήσεις από τις αρχές Μαΐου

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στις συζητήσεις μεταξύ των μελών της ομάδας συζητήθηκε το πότε μπορεί ο ΠΑΟΚ να αρχίσει, έστω και σε γκρουπ, στις εγκαταστάσεις του. Μία πρώτη εκτίμηση είναι ότι ίσως αυτό μπορεί να συμβεί από τις πρώτες μέρες του Μαΐου, όμως, το αν υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για κάτι τέτοιο θα φανεί μετά το Πάσχα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.