Ηταν ΠΑΟΚ τόσο όσο έπρεπε σε ένα γήπεδο πιο εχθρικό και από το Καραϊσκάκη

Στέλιος Γρηγοριάδης16 Φεβρουαρίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Αυτή κι αν δεν ήταν επαγγελματική νίκη. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε τόσο όσο χρειαζόταν για να προσθέσει τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του με δύο υπέροχα γκολ και να ξεπεράσει την κούραση και τις απουσίες βασικών παικτών, απέναντι σε μια μαχητική ΑΕΛ, που της έλειπαν πολλοί παίκτες, αλλά τα έδωσε όλα για να αποφύγει την ήττα. Μια ΑΕΛ, που “επιστράτευσε” πολλές φορές σκληρότητα, χωρίς ευτυχώς να προκύψει κάποιος τραυματισμός για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, όπως φοβόταν ο Αμπελ Φερέϊρα. Ο κόουτς του ΠΑΟΚ, τόσο πριν από το παιχνίδι, όσο και μετά, αναφέρθηκε επίμονα στο γεγονός ότι η ομάδα του υποχρεώθηκε να δώσει δεύτερο παιχνίδι σε λιγότερο από 72 ώρες. Τόνισε, μάλιστα, ότι, λόγω ελλειπούς αποκατάστασης μετά το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ήταν λογικό οι παίκτες του να μην μπορούν να ανταποκριθούν όπως θα έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο από άποψης φυσικής κατάστασης. Δεν ταιριάζει σε προπονητή του ΠΑΟΚ να κλαίγεται για τη μέρα διεξαγωγής ενός αγώνα με τη Λάρισα, αλλά ο Πορτογάλος έχει δίκιο 100% και κάποιος έπρεπε να το φωνάξει από τη στιγμή που η ΠΑΕ δέχτηκε αδιαμαρτύρητα μια μεγάλη αδικία σε βάρος του ΠΑΟΚ. Ηταν α-πα-ρά-δε-κτο να οριστεί Σάββατο το χθεσινό παιχνίδι.

Η πατροπαράδοτη εχθρικότητα των οπαδών της Λάρισας απέναντι στον ΠΑΟΚ μεταφέρθηκε φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο, εξ ου και το πολύ ξύλο που έφαγαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ με την ανοχή του Σέρβου διαιτητή, που εδέησε να βγάλει την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του μόνο όταν ο άγαρμπος Παπάζογλου “γκρέμισε” τον Γιαννούλη.

Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο και “κλείδωσε” τη νίκη με το εξαιρετικό πλασέ του Λημνιού στην αρχή και το φοβερό σουτ του Αουγκούστο στο τέλος. Χάρη στην κινητικότητα του Λημνιού, του Λάμπρου, του Πέλκα, τις προωθήσεις του Μάτος και του Γιαννούλη και τις ωραίες μεταβιβάσεις του Μαουρίσιο και του Αουγκούστο δεν φάνηκαν οι απουσίες των Βειρίνια, Μίσιτς, Μπίσεσβαρ, αλλά βέβαια και ο αντίπαλος δεν ήταν ιδιαίτερα αξιόμαχος, έχοντας κι εκείνος πολλές απουσίες βασικών παικτών.

Το προφανές ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να κυλήσει ο χρόνος ανώδυνα και, γιατί όχι, να πετύχει κι άλλα γκολ, χωρίς, πάντως, να ξοδέψει πολλές δυνάμεις, αφού τρεις μέρες πριν είχε παίξει και τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Αυτό ακριβώς έγινε. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε στο χαλαρό το προβάδισμά του, θα μπορούσε να κάνει το 0-3 με την κεφαλιά του Πέλκα στο δοκάρι, αλλά, από το πουθενά, στην κυριολεξία, έγινε το 1-2 και έτσι, από εκεί και πέρα, το “χαλαρό” έγινε απαγορευμένο και η ομάδα έπρεπε να ξοδέψει ενέργεια για να μη ρισκάρει την απώλεια βαθμών. Στα καλά καθούμενα, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και “φορτώθηκε” με άγχος για τους παίκτες και των δύο ομάδων. Ωστόσο, οι του ΠΑΟΚ οργανώθηκαν καλά, πρόσεξαν την άμυνά τους και κράτησαν τη νίκη σε ένα γήπεδο, που, αν ήταν γεμάτο, θα ξέβραζε μίσος εναντίον του ΠΑΟΚ περισσότερο και από το Καραϊσκάκη…

ΥΓ. Πλάκα έχουν οι φανατικοί της ΑΕΛ. Φαντασιώνονται τον ΠΑΟΚ στη Β’ Εθνική. Οπως ακριβώς και οι φανατικοί του Ολυμπιακού...

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.