Ηταν κυρίαρχος, θέλει σταθερότητα

Γιώργος Στράντζαλης26 Οκτωβρίου 2021

Ολοκληρωμένο παιχνίδι από τους κιτρινόμαυρους, τελείωσαν τον αγώνα με τον Παναιτωλικό κάνοντας 96 σωστές πάσες.

Για πρώτη φορά φέτος η μηχανή του Αρη λειτούργησε σε φουλ ρυθμούς και βάσει των δυνατοτήτων του ρόστερ. Ο Άκης Μάντζιος είδε τους περισσότερους να ανταποκρίνονται στον ρόλο τους, σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες, και το πλάνο του να λειτουργία άψογα.

Όσα έβγαλε η ομάδα τακτικά είναι η βάση για τη συνέχεια και πρόκειται για πράγματα τα οποία δουλεύονται σε καθημερινή βάση. Το ζητούμενο για τον Αρη είναι να αποκτήσει την απαραίτητη σταθερότητα κρατώντας την ένταση που είδαμε να βγάζει προχθές στο παιχνίδι. 

Νίκες όπως αυτή με τον Παναιτωλικό γεμίσουν με αυτοπεποίθηση το κλαμπ, στοιχείο που λείπει από αυτή την ομάδα και φάνηκε σε προηγούμενα παιχνίδια.

 Μπροστά του έχει να διαχειριστεί ένα δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα, με ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και αμέσως μετά εκτός έδρας παιχνίδι στο Βόλο. Σε αυτά τα δύο 90άλεπτα ο Αρης θα δοκιμάσει τις αντοχές του και θα μετρήσει την ποιότητα την οποία διαθέτει ως ομάδα.

Η βάση στην οποία πρέπει να στηριχθεί είναι η κυριαρχία που είδαμε με τον Παναιτωλικό. Αυτή δεν αποτυπώνεται μόνο στο σκορ, αλλά και στην τακτική πειθαρχία η οποία δημιούργησε ένα εντυπωσιακό στατιστικό. 

Ο Αρης έφτασε το επίπεδο κατοχής μπάλας έως και 70%, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 96 σωστές μεταβιβάσεις, 70 παραπάνω από τον αντίπαλο του! 

Μία επίδοση που αποτυπώνει και τον τρόπο λειτουργίας του συνόλου στο παιχνίδι, με διαρκής κίνηση με ή χωρίς την μπάλα δημιουργώντας συνεχώς προϋποθέσεις επίθεσης.

Επιπλέον, ο Αρης έφτασε σε ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ (το πρώτο για φέτος), καθώς με τα τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο επανέλαβαν κάτι που είχε να συμβεί από τις 19 Οκτωβρίου 1980, όταν ο Αρης νικούσε τον Απόλλωνα με 6-1, έχοντας προηγηθεί 4-1 από το πρώτο ημίχρονο Ποτέ από τότε δεν έχει πετύχει περισσότερα στο πρώτο ημίχρονο 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.