Ηταν καλός, τον ήθελε και η μπάλα, οπότε φυσιολογικά έκανε περίπατο

Στέλιος Γρηγοριάδης16 Δεκεμβρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Ο ΠΑΟΚ έδωσε χαρά στους οπαδούς του με τη χθεσινή εμφατική νίκη επί του ΠΑΣ στα Γιάννινα, μένοντας μόνος στην τρίτη θέση, αν και αυτό βέβαια δεν λέει τίποτε για μια ομάδα που πριν από 2,5 χρόνια είχε κατακτήσει αήττητη το Πρωτάθλημα. 

Ηταν αποτελεσματικός, ήταν σοβαρός, απέφυγε τις γκάφες, έβγαλε ενέργεια και αυτά είναι που ικανοποιούν τον κόσμο του, που είχε απογοητευτεί εντελώς πρόσφατα με τη γνωστή σειρά των άθλιων εμφανίσεων, που κόστισαν με απώλειες πολύτιμων βαθμών. Την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να νικήσει και τον Αστέρα στην Τούμπα, ώστε να πάει στη διακοπή των γιορτών απόλυτα ήρεμος και να γεμίσει μπαταρίες για τη συνέχεια, αφού μεσολαβήσει, στις 22 του μήνα, η ρεβάνς του Κυπέλλου με τη Λάρισα.

Ο ΠΑΣ μπορεί να φιγουράριζε, μαζί με τον ΠΑΟΚ, στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο δεν τόλμησε να παίξει επιθετικά και προτίμησε να προσέξει κυρίως τα νώτα του, προσπαθώντας να “χτυπήσει” με αντεπιθέσεις. Στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ επιβλήθηκαν άνετα στον χώρο του κέντρου, είχαν σαφή υπεροχή στην κατοχή της μπάλας, αλλά υποχρεώθηκαν σε ένα ανούσιο τσίκι-τσίκι επειδή δεν έβρισκαν τρόπο να “τρυπήσουν” την αντίπαλη άμυνα.

Ευτυχώς γι΄αυτούς, η ευκαιρία για το γκολ έπεσε ξαφνικά από τον ουρανό. Το χέρι ήταν εντελώς συμπτωματικό, ήταν, όμως, σηκωμένο ψηλά και απλωμένο, οπότε ο Φωτιάς ήταν υποχρεωμένος να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Κούρτιτς με μια ακόμη άψογη εκτέλεση έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος, παρά τη διάθεση των παικτών του, σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία του Λοντίγκιν. Πάντως, αμυντικά τα πήγε μια χαρά, με εξαίρεση βέβαια την κλασική ευκαιρία του ΠΑΣ, λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με το σουτ άουτ του Σνάιντερ εξ επαφής. Ηταν, μετά το πέναλτι, η δεύτερη περίπτωση που η τύχη χαμογέλασε στον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα κύλησαν εντελώς διαφορετικά και είδαμε έναν αρκετά καλό και, κυρίως, αποτελεσματικό ΠΑΟΚ. Και τα τρία γκολ ήταν καθαρά ποδοσφαιρικά γκολ και προήλθαν από εκμετάλλευση των χώρων με ωραίους συνδυασμούς. Ο ΠΑΣ μπήκε φουριόζος, γρήγορα όμως του κόπηκε ο βήχας με το εξαιρετικό πλασέ του Κούρτιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή. Με το 0-2 το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει. Ο ΠΑΣ παρέδωσε το πνεύμα και δεν άργησε να γίνει το 0-3 με το επίσης εξαιρετικό σουτ του Αουγκούστο και μετά το 0-4 με το κοντινό του Ακπομ από ασίστ του Μπίσεσβαρ.

Πάντως, στις περιπτώσεις του δεύτερου γκολ του Κούρτιτς και του γκολ του Αουγκούστο αποδείχτηκε ότι πολλές φορές στο ποδόσφαιρο δεν εξαρτώνται όλα από την τακτική του προπονητή και την αγωνιστικότητα των παικτών, αλλά και από τις συγκυρίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις φέτος ο ΠΑΟΚ είχε την γκίνια αυτά τα σουτ να βρίσκουν σε αντίπαλα σώματα παικτών, που ούτε καταλάβαιναν πώς απέκρουαν. Χθες και τα δύο σουτ πέρασαν από κλειδαρότρυπες. Είναι αυτό που λέμε “πρέπει να σε θέλει και η μπάλα”. Το έδειξε άλλωστε και η στατιστική: Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τέσσερα γκολ με πέντε τελικές στην εστία. Το ιδανικό θα ήταν να συνέβαινε σε κάθε ματς, αλλά αυτό είναι αδύνατο ακόμη κι αν πρόκειται για την καλύτερη ομάδα του πλανήτη.

Το καίριο ερώτημα τώρα είναι αν όντως ο ΠΑΟΚ “επέστρεψε” και αν όντως έχει τα φόντα να σταθεροποιηθεί σε καλά επίπεδα απόδοσης και σε θετικά αποτελέσματα. Θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως, θέμα... αυτοπεποίθησης δεν τίθεται πλέον μετά και το χθεσινό 0-4, ενώ το πρόγραμμα έχει “ξεφορτωθεί” μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου από ευρωπαικές υποχρεώσεις και θα ακολουθήσει και η διακοπή λόγω των γιορτών, οπότε θα δοθεί χρόνος για ξεκούραση, για δουλειά με ηρεμία και για να κλείσουν και άλλες πληγές από τραυματισμούς.

ΥΓ. Εύχομαι η επάνοδος του ΠΑΟΚ στις νίκες να μην “αποκοιμίσει” κανέναν και να δοθεί η σοβαρότητα που πρέπει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση και θα είναι οδυνηρό αν δεν κάνουν κινήσεις οι υπεύθυνοι (ο προπονητής και όποιοι άλλοι) και το καταλάβουν μόνο όταν έρθουν οι επόμενες αγωνιστικές συμφορές...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.