Ηταν δίκαιο, έγινε πράξη

Βασίλης Μάστορας14 Φεβρουαρίου 2020

Η υπόθεση πρόκριση στους “4” του Κυπέλλου, παρότι ο Αρης πριν από μία εβδομάδα στον πρώτο αγώνα δεν πέτυχε σκορ ασφαλείας, αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση.

Ολες οι ενδείξεις από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση συνέκλιναν προς αυτή την κατεύθυνση. Απλώς μπήκε ένας μικρός προβληματισμός μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα. Τα δεδομένα όμως έδειχναν ότι ο Αρης τελικά θα ήταν η ομάδα η οποία θα πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης. Ετσι κι έγινε. Αλλωστε αυτό επέβαλε η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Ο Αρης είναι καλύτερη ομάδα σ’ όλα τα επίπεδα από τον Ατρόμητο και ήταν αυτή που στα 180 λεπτά είχε καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά. Οπότε χθες το βράδυ στο Περιστέρι απλώς το δίκαιο πήρε σάρκα και οστά.

Για τον Αρη, πριν από το πρώτο χθεσινό σφύριγμα, έμπαινε ένα ζήτημα το οποίο είχε να κάνει με τον τρόπο που θα προσέγγιζε τακτικά τον αγώνα ο Παντελίδης. Αν δηλαδή θα ξεκινούσε τον αγώνα συντηρητικά ή αν θα επέλεγε να αντιμετωπίσει τον Αρη επιθετικά με στόχο να σκοράρει και να πάρει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.

Ο προπονητής του Ατρομήτου επέλεξε την δεύτερη εκδοχή, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν απέναντι τους έναν Αρη ο οποίος μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να “κλειδώσει” την πρόκριση. Με δεδομένο ότι ένα γκολ θα λειτουργούσε καταλυτικά στην εξέλιξη του αγώνα, οι “κίτρινοι” το ζήτησαν από τον πρώτο λεπτό. Κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους στους μεσοεπιθετικούς του Ατρομήτου, μάρκαραν ψηλά, αλλά το κυριότερο ήταν ότι με την μπάλα στα πόδια είχαν αυτοπεποίθηση και ηρεμία. Αποτέλεσμα; Να κάνουν λιγότερα λάθη από τους αντιπάλους τους και να κρατούν τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Κουέστα. Ετσι αφού απείλησαν με μία κεφαλιά του Ιντέγε (επιστρατεύθηκε στο και… πέντε) στο 10ο λεπτό, κατάφεραν να πετύχουν ένα εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ στο 15ο λεπτό με τον Λάρσον ύστερα από κάθετη πάσα του Γκάμα. Μετά το γκολ η πρόκριση άρχισεν να αποκτάει κίτρινο χρώμα.

Το γκολ έβγαλε τον Ατρόμητο από τον ρυθμό του και τα αρχικά του σχέδια κι έτσι ο Αρης δεν ανησύχησε μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου, διάστημα που δημιούργησε πέντε τελικές. Τρία σουτ των Κόρχουτ, Φετφατζίδη και Ιντέγε ήταν οι ευκαιρίες του Αρη στα πρώτα 45 λεπτά. Οι “κίτρινοι” αντιμετώπιζαν προβλήματα όταν εύρισκαν απέναντι τους οργανωμένη την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά λίγο το κακό από τη στιγμή που είχαν το υπέρ τους γκολ.

Στο β’ ημίχρονο τρεις ήταν οι φάσεις που ανέβασαν την αδρεναλίνη. Ενα σουτ του Ραμπέγιο μέσα από την περιοχή που ο Δεληζήσης έδιωξε την μπάλα, μία τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ιντέγε σε τετ α τετ με τον Μέγερι και ένα σουτ του Σοόυζα στο 90+ που έδιωξε την μπάλα ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου.

Ο Αρης λοιπόν μετά από 10 χρόνια βρίσκεται και πάλι σ’ έναν ημιτελικό με μία λεβέντικη πρόκριση και κάνει όνειρα τελικού. Μέχρι τον επόμενο αγώνα Κυπέλλου έχει χρόνο να ανασυντάξει τις δυνάμεις του. Τώρα προέχει ο αγώνας με την ΑΕΚ γιατί ο Αρης εξακολουθεί να έχει ενδιαφέρον για την παρουσία στην Ευρώπη μέσω του Πρωταθλήματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.