Έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις, κομβικό για το μέλλον του το καλοκαίρι

Δημήτρης Κανελλάκης17 Μαΐου 2022

Ήταν... αποστομωτικές οι νίκες του Άρη στα δύο τελευταία παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Ήταν η πιο δυνατή απάντηση σε όσους -ανάμεσά τους κι ο υπογράφων- πίστεψαν, παρακολουθώντας την πορεία του από την αρχή των πλέι οφ μέχρι και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (με εξαίρεση τον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ), πως «δεν έχει σφυγμό, ξέμεινε από ενέργεια, άδειασε...», όπως έγραφα στον τίτλο ενός άρθρου μου πριν από μία εβδομάδα.

Κάθε άλλο... Ο Άρης και σφυγμό είχε και μπόλικη ενέργεια και καθόλου άδειος δεν ήταν σε αυτά τα δύο ματς που του έδωσαν τη δυνατότητα να «κλειδώσει» την συμμετοχή του στα προκριματικά του Conference League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Άρης απέδειξε στα δύο τελευταία παιχνίδια ότι και αγωνιστικά αποθέματα είχε και ψυχολογικά. Απέδειξε ότι δικαίως πολλοί υποστηρίζουν πως αυτή η σεζόν ήταν η καλύτερή του στο πρωτάθλημα, από τότε που επέστρεψε στην Super League 1. Ήταν καλύτερη συνολικά, από κάθε άποψη, όχι μόνο επειδή καταφέρνει να τερματίσει ψηλότερα από την ΑΕΚ και έχει την ευκαιρία σήμερα, τελευταία αγωνιστική, να τερματίσει τρίτος έως και δεύτερος.

Έκανε βήματα προόδου σε πολλά επίπεδα αυτή την σεζόν, ασχέτως αν έμεινε πάλι μακριά από την διεκδίκηση ενός τίτλου και πολύ νωρίς εκτός Ευρώπης.

Προσωπικά, θεωρώ σημαντικό ότι, παρά τα πολλά σκαμπανεβάσματα που είχε στην διάρκεια της σεζόν, δεν έχασε τον προσανατολισμό του. Έμεινε στον στόχο του πρωταθλήματος και, όταν χρειάστηκε η κίνηση που θα τον κρατούσε ζωντανό άλλαξε τον προπονητή, έφερε τον Μπούργος και πήρε αυτό που χρειαζόταν ώστε να αποφύγει τις περιπέτειες.

Ο Άρης είναι, πλέον, ομάδα που έχει τις προϋποθέσεις για να παίζει ρόλο στο πρωτάθλημα, να βάζει υψηλούς στόχους. Ομως, όλα αυτά που έχει καταφέρει μέχρι τώρα σίγουρα δεν είναι αρκετά για να κάνει την διαφορά.

Χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Χρειάζεται, προφανώς, μεγαλύτερη επένδυση, ορισμένοι ακόμη πιο ποιοτικοί παίκτες στο ρόστερ, προσωπικότητες που θα τον οδηγήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στο κυνήγι των τίτλων.

Υπό αυτό το πρίσμα, το καλοκαίρι που έρχεται είναι πολύ κρίσιμο για τον Άρη. Λάθη που έγιναν στους σχεδιασμούς προηγούμενων χρόνων, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Φαίνεται πως ο Μπούργος μπορεί, σε μεγάλο βαθμό να το εγγυηθεί αυτό.

Σύντομα θα ξέρουμε...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.