Ήταν ανώτερος, το πάλεψε, αλλά δεν έβγαλε πολλές φάσεις για γκολ

Στέλιος Γρηγοριάδης02 Οκτωβρίου 2021

Aγαπητή Metrosport

Το 1-1 της Τούμπας δεν μειώνει τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για την πρόκριση, αλλά έκανε πολύ δύσκολη την προσπάθεια για την πρωτιά στον όμιλο, που θα οδηγήσει στο απ ευθείας πέρασμα στη φάση των 16. Η νίκη θα μπορούσε να έρθει αν ο ΠΑΟΚ ήταν πιο προσεκτικός στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και αν κατόρθωνε να μετουσιώσει σε φάσεις για γκολ την υπεροχή του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είχε ένταση, είχε κατοχή της μπάλας, το ήθελαν οι παίκτες του και το προσπάθησαν, δεν “έβγαλαν” όμως τις φάσεις που θα τους οδηγούσαν σε ένα σίγουρο τρίποντο. Πάντως, από το χθεσινό παιχνίδι προέκυψε ένα μεγάλο κέρδος. Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Εσίτι, που επιβραβεύτηκε γενναιόδωρα και από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ κινήθηκαν με διάθεση, είχαν την μπάλα στα πόδια τους, πίεσαν τους αντιπάλους τους, αλλά, εκτός από το γκολ, δεν δημιούργησαν άλλη μεγάλη ευκαιρία, πέρα από ένα μπάσιμο και ένα σουτ ψηλά άουτ του Σβαμπ, ενώ στην άμυνα έδωσαν σε τρεις περιπώσεις το δικαίωμα στη Σλόβαν να απειλήσει σοβαρά. Στις δύο απέκρουσε σωτήρια ο Πασχαλάκης, στην άλλη όμως δεν βρέθηκε παίκτης του ΠΑΟΚ να διώξει την μπάλα μετά την ωραία απόκρουση που πάλι έκανε ο Πασχαλάκης και η Σλόβαν ισοφάρισε. Ετσι, έμεινε χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα το γκολ του Ακπομ με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Τέιλορ και τα ζητούμενα για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν δύο. Να βελτιωθεί αμυντικά για να αποφύγει άλλες επικίνδυνες καταστάσεις από τους ταχύτατους επιθετικούς της Σλόβαν και να βρει τρόπο να φτάσει σε ένα ή περισσότερα γκολ , βάζοντας περισσότερο μέσα στο παιχνίδι τον Ζίβκοβιτς και τον Μιτρίτσα, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν καθόλου τον τερματοφύλακα της Σλόβαν. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι και ο Σβαμπ, αλλά και ο Αουγκούστο με τον Εσίτι είχαν καλές ενέργειες στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Χαρακτηριστικό γεγονός του πρώτου ημιχρόνου ήταν η συμπάθεια που έδειξε η κερκίδα στον Εσίτι. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ χειροκρότησαν όλες τις καλές προσπάθειές του, ακόμη και μια εντελώς αποτυχημένη πάσα, για να τον ενθαρρύνουν, εκτιμώντας όχι μόνο ότι “τα δίνει όλα”, αλλά και ότι είναι αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του στην ομάδα

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.