Ιταλική ομάδα σε τελικό UEL/UEFA μετά 21 χρόνια

Metrosport Team18 Αυγούστου 2020

Η Ίντερ διέλυσε τη Σαχτάρ με 5-0, εξασφαλίζοντας θέση στον τελικό του Europa League απέναντι στην Σεβίλλη της προσεχούς Παρασκευής (21/8).
Έτσι έγινε η πρώτη ομάδα από την Ιταλία που καταφέρνει να φτάσει στο κορυφαίο ραντεβού του Europa League / UEFA Cup, μετά από 21 χρόνια. Τελευταία ήταν η Πάρμα που τη σεζόν 1998-99 έφτασε στον τελικό και μάλιστα πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου με το 3-0 απέναντι στη Μαρσέιγ.

Σε κάποια ακόμη ενδιαφέροντα στατιστικά που ξεπήδησαν από τον χθεσινό ημιτελικό...

*Οι «νερατζούρι» έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού (Uefa Cup και Europa League) που νίκησε με διαφορά πέντε τερμάτων στον ημιτελικό. Είναι γενικότερα η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων σε ευρωπαϊκό Κύπελλο μετά το 5-0 της Μίλαν επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions Cup της σεζόν 1988-89.

*Η Ίντερ έφτασε τα 25 γκολ με κεφαλιές σε όλες τις διοργανώσεις στη φετινή σεζόν και έχει την πρωτιά ανάμεσα στις ομάδες των πέντε μεγάλων Πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία) αφού ακολουθούν με 24 η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης και με 23 η Λίβερπουλ που δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις.

*Η ομάδα του Κόντε έφτασε τα 111 τέρματα όλων των διοργανώσεων στη σεζόν, ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ της που κρατούσε από τις σεζόν 1950-51 και 2006-07.

*Ο Ρομέλου Λουκάκου είχε συμμετοχή σε 18 γκολ τέρματα της Ίντερ στα 10 τελευταία παιχνίδια της Ίντερ στο Europa League (14 γκολ, 4 ασίστ) και σκόραρε σε όλα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.