Ιταλία: Αταλάντα και Γιουβέντους στον τελικό Κυπέλλου της Ρώμης (vids)

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος25 Απριλίου 2024

Η Γιουβέντους παρά την ήττα της στον δεύτερο αγώνα με τη Λάτσιο πέρασε στον τελικό του Copa Italia το βράδυ της Τρίτης (23/4).

Στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας στο Ολίμπικο της Ρώμης προκρίθηκε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) και η Αταλάντα, ανατρέποντας το 1-0 του πρώτου της αγώνα με τη Φιορεντίνα στο Αρτέμιο Φράνκι.

Η… αρμάδα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι συνεχίζει την ευρωπαϊκή πορεία της στα ημιτελικά του Europa League, βρίσκεται στη διεκδίκηση του εισιτηρίου συμμετοχής στο επόμενο Champions League μέσω της Serie A και από το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας όπου θα συναντήσει τη Γιουβέντους.

Οι Μπεργκαμάσκι είχαν δύσκολη αποστολή ανατροπής του 1-0 του πρώτου αγώνα με τη Φιορεντίνα, την οποία υποδέχθηκαν στην έδρα τους και προηγήθηκαν στο 8′ με τον Κουπμάινερς, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0.

Η Φιορεντίνα έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μιλένκοβιτς όμως κατάφερε να ισοφαρίσει στο 68′ σε 1-1 με κεφαλιά του Μαρτίνες, έχοντας στα χέρια της το εισιτήριο του τελικού.

Παρ’ όλα αυτά η Αταλάντα με επική ανατροπή ανέκτησε προβάδισμα με καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Τζανλούκα Σκαμάκα (από κεφαλιά πάσα του Ντε Κέτελαρε) που πέτυχε το 2-1, σκορ που έστελνε τις ομάδες στην παράταση.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90+5’) ο Λούκμαν έκανε το 3-1 και στο επόμενο λεπτό ο Πάσαλιτς το 4-1, με το οποίο πανηγυρικά η Αταλάντα πέρασε στον τελικό της 15ης Μαΐου (22:00) κόντρα στη Γιουβέντους στο Ολίμπικο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.