Ιστορική μέρα: Σήμερα η αποστολή της «κάψουλας» Crew Dragon στο διάστημα

Metrosport Team30 Μαΐου 2020

Η Nasa και η SpaceX πρόκειται να γράψουν ιστορία το Σάββατο (30/5), λανσάροντας δύο αστροναύτες μέσα στην κάψουλα Crew Dragon από το έδαφος των ΗΠΑ για πρώτη φορά από το 2011.

Ο Ρόμπερτ Μπένκεν και ο Ντάγκλας Χάρλεϊ θα ταξιδέψουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στις 8.22 μ.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου, σε ένα διαστημικό σκάφος που κατασκευάστηκε από την εταιρεία του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ.

Η προηγούμενη προσπάθεια εκτόξευσης την Τετάρτη δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της κακοκαιρίας. Εάν η σημερινή απόπειρα στεφθεί από επιτυχία, θα είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο επίτευγμα θα εκτελεστεί από μια ιδιωτική εταιρεία.

Ο Λίμπι Τζάκσον, διευθυντής του προγράμματος ανθρώπινης εξερεύνησης στην Υπηρεσία Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι η δουλειά που πραγματοποίησαν η SpaceX και η Nasa δεν είναι μόνο ένα τεράστιο βήμα για τις ΗΠΑ, αλλά και ένα «σημαντικό ορόσημο για τον παγκόσμιο διαστημικό τομέα».

Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της αποστολής;


Η αποστολή θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να στείλει και πάλι ανθρώπους στο διάστημα.

Σύμφωνα με τη Nasa, αυτή είναι μια αποστολή επίδειξης για να αποδείξει την ικανότητα του SpaceX να μεταφέρει αστροναύτες στο διαστημικό σταθμό και να επιστρέφει με ασφάλεια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.