Ισπανία: «Εχθροί», αλλά με σεβασμό! Εδώ;

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος10 Ιουνίου 2020

Θα έδινε ο ΠΑΟΚ την Τούμπα να τη χρησιμοποιήσει ο Άρης ή το αντίστροφο; Θα το έκανε ο Ολυμπιακός για τον Παναθηναϊκό ή το αντίστροφο; Στην Ισπανία μπορεί να συμβεί…

Δεν είναι ούτε παράδοξο, ούτε εξωπραγματικό να υπάρχει μια πολυετής, παραδοσιακή κόντρα ή «έχθρα» αν προτιμάτε ανάμεσα σε δύο ομάδες. Συμβαίνει παντού. Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική… Έχουν καταγραφεί πολλές φορές άλλωστε τα πολύ μεγάλα ντέρμπι με αντιπαλότητα. Υπάρχει όμως μέσα σ’ όλα και ο σεβασμός. Στην Ισπανία δεν αποκλείεται η Ρεάλ Μαδρίτης να χρησιμοποιήσει το «Γουάντα Μετροπολιτάνο» της Ατλέτικο ως το φινάλε της σεζόν!

Η «Βασίλισσα» εν μέσω εργασιών στο «Μπερναμπέου» αδυνατώντας να το χρησιμοποιήσει για επίσημα παιχνίδια, είναι έτοιμη να δώσει τους αγώνες ως το τέλος της La Liga στο Βαλδεμπέμπας, το προπονητικό της κέντρο. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει το «Γουάντα Μετροπολιτάνο» στην «εχθρό» της, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρός της, Ενρίκε Θερέθο σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε:

«Μην έχετε αμφιβολία»

«Αν θα δώσουμε το Γουάντα Μετροπολιτάνο; Θα βγάλω τη μάσκα μου για να σας απαντήσω. Μην έχετε καμία αμφιβολία πως είμαστε στη διάθεση της Ρεάλ για το γήπεδο». Στην ίδια εκδήλωση μάλιστα ο Δήμαρχος της Ισπανικής πρωτεύουσας, Χοσέ Λουίς Μαρτίνες-Αλμέιδα, σχολίασε: «Δεν ήταν η πρώτη φορά. Την πρώτη αγωνιστική στη σεζόν που ακολούθησε το νταμπλ της Ατλέτικο, το Μπερναμπέου τέθηκε στη διάθεση της Ατλέτικο επειδή γίνονταν έργα στο Καλδερόν. Έχει ήδη συμβεί και μπορεί να ξανασυμβεί, εκτός αν έχουν πρόβλημα η διοίκηση ή οι οπαδοί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.