Ερωτηματικά για την ενδεκάδα του Λουτσέσκου, ισχυρό κίνητρο για «διπλό» κορυφής

Metrosport Team04 Σεπτεμβρίου 2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ. ΚΑΣΤΑΝΗΣ - Κ. ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Πέμπτο επίσημο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ είναι το αποψινό από την έναρξη της σεζόν, το τρίτο κατά σειρά στο Πρωτάθλημα και είναι ξεκάθαρη η επιδίωξη του Δικεφάλου στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης (ζωντανή μετάδοση από το Metropolis 95,5).

Η διεκδίκηση και η κατάκτηση της νίκης, κυριαρχεί και ως σύνθημα μέσα στα αποδυτήρια, στις συζητήσεις των παικτών και των εκπροσώπων της τεχνικής ηγεσίας. Είναι ισχυρό το κίνητρο στον ΠΑΟΚ για το “διπλό” κορυφής, καθώς εφόσον τα καταφέρει, θα δείξει σε όλους πως είναι ικανός να διεκδικήσει τους στόχους του, στο Πρωτάθλημα.

Ο Λουτσέσκου και οι στενοί του συνεργάτες, είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τον αποψινό αντίπαλο, μίλησαν αρκετά στους παίκτες και τους ζήτησαν να εφαρμόσουν τον δικό τους τρόπο παιχνιδιού για να έρθει η νίκη. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ζητά από τους παίκτες του να έχουν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, να αποφύγουν οποιοδήποτε λάθος που μπορεί να κοστίσει, να πιέσουν ψηλά και να απειλήσουν και παράλληλα να αξιοποιήσουν τις στημένες φάσεις. Όταν βρίσκεται στην επίθεση ο ΠΑΟΚ, ζητούνται οι κατάλληλες επιλογές από τους προωθημένους. Όταν αμύνεται, θα πρέπει να λειτουργήσουν ομαδικά όλοι.

Η τελευταία προπόνηση έγινε χθες στην Τούμπα. Συμμετείχαν ακόμη και παίκτες που δεν μπήκαν στην αποστολή, όπως για παράδειγμα ο Νικολάς Κουαλιάτα. Η 20άδα δεν είχε εκπλήξεις, καθώς έμειναν εκτός οι Ράφα Σοάρες, Κούτσιας, Σάστρε, Κουαλιάτα, Αντρε Ρικάρντο.

Θέσεις στο βασικό σχήμα, διεκδικούν οι Λύρατζης (στο δεξί άκρο της άμυνας) και Ολιβέϊρα. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν φανέρωσε τα πλάνα του, όμως είναι βέβαιο πως εφόσον το αποφασίσει, θα επιχειρήσει στοχευμένες αλλαγές στο βασικό σχήμα.

Ποιοι μετέχουν στην αποστολή

Από χθες το βράδυ οι παίκτες και όλα τα μέλη του επιτελείου βρίσκονται στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

O Ράζβαν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει μόνο στους Ίβαν Νάσμπεργκ και Γιάννη Μιχαηλίδη, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και το γυμναστήριο. Αναλυτικά οι 20 παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι οι εξής: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Σβαμπ, Φιλίπε Σοάρες, Ντάντας, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Α.Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Μπράντον, Ολιβέιρα.

Ντόπες από τον κόσμο και Σαββίδη

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν δώσει ραντεβού σήμερα στις 18:30 έξω από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Εκεί θα περιμένουν τους παίκτες, θα φωνάξουν συνθήματα, θα ζητήσουν από όλους ανεξαιρέτως να υπερβάλλουν εαυτούς για να κερδίσουν τον Άρη και να παραμείνουν με αυτό τον τρόπο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Οι οπαδοί ζητούν νίκη στο τοπικό ντέρμπι και για λόγους πρεστίζ. Ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν δεν κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλό του και αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Παράλληλα στην ομάδα αναμένεται να μιλήσει σήμερα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ για να ζητήσει από όλους να παίξουν για την νίκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.