Ιρλανδία - Κορωνοϊός: Παρελθόν σχεδόν όλοι οι περιορισμοί!

Metrosport Team22 Ιανουαρίου 2022

Τέλος στους περιορισμούς που είχε επιβάλει λόγω κορωνοϊού βάζει η Ιρλανδία, καθώς κατάφερε να βγει από την μπόρα της παραλλαγής Όμικρον, η οποία οδήγησε σε μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Σύμφωνα με τον Ιρλανδό ηγέτη, μια πρόσφατη έκθεση «επιβεβαιώνει πως το ποσοστό των μολύνσεων μειώνεται, και ότι όλοι οι δείκτης στους οποίους βασίζουμε τις αποφάσεις μας οδεύουν προς καλή κατεύθυνση». «Αντέξαμε την καταιγίδα Όμικρον», είπε, σημειώνοντας πως οι αναμνηστικές δόσεις «άλλαξαν εντελώς» την κατάσταση στη χώρα. «Στάθηκα εδώ και σας μίλησα σε κάποιες πολύ σκοτεινές ημέρες. Όμως σήμερα είναι μια καλή ημέρα», τόνισε.

Έπειτα από τις συστάσεις αξιωματούχων της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση αποφάσισε τα μπαρ και τα εστιατόρια να μην κλείνουν πλέον στις 8 το βράδυ, ένα μέτρο που επιβλήθηκε στα τέλη του 2021 όταν εμφανίστηκε η παραλλαγή Όμικρον, αλλά ούτε να ζητούν από τους πελάτες τους πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επιπλέον, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους η πληρότητα θα ανέλθει εκ νέου στο 100%.

Ορισμένα μέτρα, όμως, όπως η ανάγκη χρήσης της μάσκας στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα, θα παραμείνουν σε ισχύ έως τα τέλη Φεβρουαρίου, διευκρίνισε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.