Ήρεμοι και αποφασισμένοι προετοιμάζονται για τη μάχη

Δημήτρης Μπούζας20 Μαΐου 2021

Αισιόδοξα τα μηνύματα από το κλίμα που επικρατεί στην προετοιμασία, ενόψει του τελικού. Όλα δείχνουν πως οι δευτεραθλητές ανεπηρέαστοι από το «απρόοπτο περιστατικό» έχουν αφοσιωθεί στην προσπάθεια να παρουσιαστούν πανέτοιμοι από κάθε πλευρά, για να διεκδικήσουν την «κούπα». Κόουτς και παίκτες ενωμένοι (σιδερένια γροθιά) υπόσχονται μια προσπάθεια και μια παρουσία αντάξια των προσδοκιών των φίλων του δικέφαλου, αλλά και των προσωπικών τους φιλοδοξιών. 

Όσοι ζουν από κοντά τις προπονήσεις κι έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν και δυο κουβέντες με τους παίκτες και τον κόουτς, διαπιστώνουν με ευχάριστη έκπληξη μια αισιοδοξία που δεν θα την χαρακτήριζε κανείς συγκρατημένη. Επιπρόσθετα κι ένα ιδιαίτερο κέφι και πείσμα σε λόγια και σε κινήσεις που προσεγγίζουν τον ενθουσιασμό. Με δυο λόγια νιώθουν μια ξεχωριστή αύρα η οποία τους οδηγεί μακριά από αγωνίες και πιέσεις, στη σκέψη ότι αυτά που βλέπουν και ζουν, αφορούν τον σοβαρό ΠΑΟΚ των επικών ανατροπών και των ιστορικών υπερβάσεων. 

Διατηρώντας λοιπόν την καλή του ψυχολογία μέσα σε συνθήκες ηρεμίας που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εξαιρετικές, ο Πάμπλο Γκαρσία έχει την ευκαιρία να δουλέψει με άνεση και με την ανάλογη σοβαρότητα πάνω σε «τακτικές» και σε «πρόσωπα», προκειμένου να βρει την ιδανική συνταγή, που θα του επιτρέψει να ρίξει στο καναβάτσο τον αντίπαλο κόουτς. Θεωρείται και είναι σημαντική βέβαια η απουσία του Ίνγκασον όπως επίσης κι ενδιαφέρουσα κρίνεται η προσαρμογή και η επιστροφή παικτών όπως ο Ελ Καντουρί, μετά από μακρόχρονη απουσία. 

Στο σημείο αυτό θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι στα περισσότερα παιχνίδια των πλέι οφ η ομάδα κατάφερε να τα διαχειριστεί σωστά όλα αυτά τα προβλήματα. Επί του προκειμένου και σε ότι αφορά την διαιτησία, μπορούμε να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει καλές απόψεις κι εντυπώσεις από τους ξένους. Δεν αναφερόμαστε όπως αντιλαμβάνεστε στους Έλληνες γιατί είναι γνωστό ότι τα 3/4 από αυτούς είναι κλώνοι της παράγκας. Μπορούμε να πούμε ότι είναι άγνωστες οι προθέσεις και τα κριτήρια με τα οποία θα αποφασίσει ο Κλάτενμπεργκ τον διαιτητή του τελικού. Ελπίζουμε να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Αφήσαμε τελευταία την πρωτοβουλία του Βιεϊρίνια. Ο χαρισματικός κι εμβληματικός αρχηγός, για μια ακόμη φορά έδειξε με πιο τρόπο αγαπά και υπηρετεί τον ΠΑΟΚ. Το «τραπέζι» και το «αντάμωμα» που είχε στόχο τη σύσφιξη αλλά και την αποκατάσταση σχέσεων και την διατήρηση του καλού κλίματος, θα έπρεπε κάποιοι άλλοι να το σκεφτούν και μάλιστα πολύ πιο μπροστά και σε αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις.

Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τον κύριο Χατζόπουλο να καταθέτει την οργή του για την πριονοκορδέλα που υπέστη το μπάσκετ του ΠΑΟΚ (τμήμα του συλλόγου που το αναμόρφωσε με το πείσμα και την αξιοσύνη του) από τον Κορομηλά. Θαρρώ πως το παλικαράκι αυτό είναι γιος ενός επίσης διαιτητή του μπάσκετ, για τον οποίο στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν οργανωτής οπαδικών εκδρομών συγκεκριμένου συλλόγου, εχθρικά διακείμενου στον ΠΑΟΚ. Αν δεν με απατά η μνήμη, υπάρχει και η σχετική φωτογραφία που το αποδεικνύει. Στο βιογραφικό και του πατέρα υπάρχουν ουκ ολίγες αντιΠΑΟΚτσήδικες συμπεριφορές. Κατά πόδι λοιπόν και ο γιος. Σε δύο σημαντικά παιχνίδια αποκεφαλίζει εν ψυχρώ τον ΠΑΟΚ...ζητώντας συγνώμη μετά τον πανελλήνιο εξευτελισμό που υπέστη, όχι προφανώς γιατί διέπραξε ένα διαιτητικό κακούργημα, αλλά γιατί υπάρχει περίπτωση να προκάλεσε φοβερά συναισθήματα σε όσους είχαν την ατυχία (όπως ο κύριος Χατζόπουλος) να παραβρεθούν σε μια χειρουργική επέμβαση χωρίς αναισθητικό.

ΥΓ: Θέλετε να μάθετε την τιμωρία του από την ΚΕΔ; Αποκλεισμός απο τους ημιτελικούς!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.