Ηρακλής: Η φετινή χρονιά, ο Ευγενίου και η επόμενη μέρα

Δημήτρης Καλαϊτζής10 Απριλίου 2022

Ο Στράτος Ευγενίου σε μία εποχή που κανείς δεν ήξερε τι ξημερώνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή βγήκε μπροστά και έδωσε το… φιλί της ζωής. 

Τι κι αν βρέθηκαν αρκετά εμπόδια στα πόδια του μέχρι να δώσει τα χέρια του με τους ανθρώπους του Γηραιού, τι κι αν έκαναν την εμφάνισή τους διάφοροι μνηστήρες από Ελλάδα και εξωτερικό για να αναλάβουν τα ηνία του συλλόγου, ο ισχυρός άνδρας της Τρίγλιας για το δικό του συμφέρον και της ομάδας τους έκανε στην…μπάντα και πήρε την οριστική απόφαση να αναμειχθεί ο ίδιος με όλες τις συνέπειες με τα κοινά των «κυανολεύκων». Έδωσε ξανά ελπίδα, πίστη και όραμα σε ένα τμήμα που δυστυχώς δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια και έφτασε να παίζει μέχρι και την τρίτη κατηγορία της ΕΠΣΜ. 



Ωστόσο, τα πράγματα μόνο ρόδινα δεν ήταν στην αρχή , αφού η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν χορήγησε άδεια συμμετοχής στον Ημίθεο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει μεταγραφές άνω των 25 ετών παρά μόνο τρεις. Αυτό έβαλε εμπόδια στον Κώστα Γεωργιάδη να στήσει μία ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο. Όμως έχτισε μία ομάδα νεανική και χωρίς πολλές μεγάλες παραστάσεις στις επαγγελματικές κατηγορίες και για πρώτη χρονιά καθόλου άσχημα δεν τα πήγε, καθώς μετά από 29 αγωνιστικές όχι μόνο εξασφάλισε με ευκολία την παραμονή στην κατηγορία, φιγουράρει κιόλας στην έβδομη θέση της βαθμολογίας κι αν δεν υπήρχαν κάποια ατυχή αποτελέσματα στην έδρα της θα μπορούσε να ήταν πολύ ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα και να μιλάμε αυτή τη στιγμή για άλλα πράγματα. 


Όπως κι να έχει ο Ηρακλής για να επανέλθει άμεσα στην μεγάλη κατηγορία όπου ποτέ δεν έπεσε αγωνιστικά πρέπει του χρόνου να πάρει σίγουρα άδεια συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Super League 2 και από εκεί και πέρα να ξεκαθαριστεί το τοπίο αν θα συνεχίσει ο Στράτος Ευγενίου στα διοικητικά ή θα έχει κάποιον συμπαίκτη (να δούμε τι θα γίνει με την περίπτωση του Τομ Παπαδόπουλου που θέλει να ξανά ασχοληθεί με τα κοινά του Ηρακλή) ή όχι για να…τρέξει την ομάδα και να την επαναφέρει στα μεγάλα σαλόνια. Θα πρέπει να γίνουν σωστές και μεθοδικές κινήσεις σε όλα τα πόστα για να υπάρχει ο Ηρακλής αύριο και να μην ψάχνεται για άλλα ΑΦΜ. 

Θα πρέπει επίσης να γίνει σαφές τι θα γίνει με τα χρέη μόλις η ομάδα γίνει και επίσημα ΠΑΕ Ηρακλής. Είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τον ιστορικό σύλλογο και θα πρέπει να δοθεί επιτέλους ένα τέλος σε αυτό τον βραχνά που…τον πνίγει και δεν τον αφήνει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με αποτέλεσμα να βολοδέρνει στις μικρές κατηγορίες. 

Επιπλέον, οι άνθρωποι του Ηρακλή θα πρέπει να δώσουν μεγάλη έμφαση στο θέμα των χρεών για να μην την πατήσουν όπως ο Άρης όπου ο Θόδωρος Καρυπίδης χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη πληρώνει για τις παλιές αμαρτίες του παρελθόντος που δημιούργησαν άλλοι και είναι ελεύθεροι στους «κιτρινόμαυρους». 

Ας τελειώσει η φετινή χρονιά με το καλό και έπειτα υπάρχει χρόνος για να ζυγίσουν οι άνθρωποι του Ηρακλή μαζί με τον Ερασιτέχνη την επόμενη μέρα του συλλόγου. Θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο που θα πείσει και τον κόσμο να επιστρέψει μαζικά στο Καυτανζόγλειο. 


Με αφορμή τα όσα είδαμε από τους παίκτες του Κώστα Γεωργιάδη στις πρώτες 29 αγωνιστικές της Super League 2, το metrosport.gr εστιάζει στα πρόσωπα που ξεχώρισαν στη μέχρι τώρα πορεία, αλλά και σε αυτά που απέδωσαν τα μέγιστα.

Μανώλης Παπαστεριανός: Τι κι αν διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του αυτό δεν αποτυπώνεται στον αγωνιστικό και δείχνει πιο νέος από ποτέ και δίνει τα πάντα για τον σύλλογο που αγάπησε και αγαπήθηκε. Ωστόσο, η νέα χρονιά δεν μπήκε όπως θα περίμενε ο ίδιος αφού ένας σοβαρός τραυματισμός τον έθεσε νοκ άουτ από το υπόλοιπο του δεύτερου γύρου. Τεράστιο πλήγμα για τον Κώστα Γεωργιάδη η απουσία του αρχηγού.  

Ματίας Τόμας: Λίρα εκατό αποδείχθηκε η μεταγραφή του Ουρουγουανού στον Ηρακλή. Ο 20χρονος έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη μέχρι τώρα πορεία του Γηραιού στο Πρωτάθλημα της Super League 2, καθώς μετράει 9 γκολ σε 25 παιχνίδια.


Θανάσης Καρτσαμπάς: Ήταν ένα στοίχημα η επιλογή του στον Ηρακλή και βγήκε. Ο 24χρονος αμυντικός χαφ που ήρθε από τα Χανιά στον Ημίθεο, δίνει άλλη ενέργεια και ταχύτητα στον σύλλογο και παρότι ο Κώστας Γεωργιάδης τον χρησιμοποιεί σε άλλη θέση δείχνει ανεπηρέαστος και γεμάτος φρεσκάδα για να βοηθήσει την ομάδα όπου του ζητηθεί. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του. Με σκληρή δουλειά, υπομονή και ταπεινότητα μπορεί να φτάσει ψηλά στην καριέρα του.

Άγγελος Παπαστεριανός-Σεμπαστιάν Χρουσιέλ: Το κεντρικό δίδυμο που στην αρχή της χρονιάς αποτελούσε το φόβητρο κάθε επιθετικού. Όμως ένας σοβαρός τραυματισμός του πρώτου που τον άφησε εκτός δράσης για πάνω από έναν μήνα έφερε αλλαγή προσώπων στην αμυντική γραμμή της ομάδας και σε κάποια ματς στοίχησε αυτό με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να χάσει βαθμούς.

Ωστόσο, η επιστροφή του Άγγελου φέρνει ικανοποίηση στο τεχνικό τιμ του Γηραιού και σιγουριά στην άμυνα. Συστάσεις για τον Πολωνό ογκόλιθο δεν χρειάζονται, αφού μιλάμε για έναν παίκτη με παραστάσεις και εμπειρίες που με την παρουσία του δίνει σιγουριά στα μετόπισθεν.

Οι παίκτες όμως που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και περίμεναν οι άνθρωποι του Ηρακλή πολλά περισσότερα ήταν οι Μιχάλης Μπαστακός, Δημήτρης Γρηγοριάδης και Βιτίνιο. 

Ο πρώτος δεν έδωσε λύση στο σκοράρισμα που ήταν το μελανό σημείο της ομάδας σε πολλά φετινά παιχνίδια, καθώς σε 24 αναμετρήσεις που αγωνίστηκε σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο μόλις δύο φορές βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. 


Ο δεύτερος πλήρωσε το γεγονός ότι δεν πήρε παιχνίδια στα πόδια του στον πρώτο γύρο λόγω ενός θέματος που υπήρχε με το δελτίο του με αποτέλεσμα στα τρία ματς που αγωνίστηκε βασικός, στα δύο εξ αυτών κόντρα σε Πιερικό (2-2) και Απόλλωνα Πόντου (0-3) να είναι από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές κάκοντας λάθη που δεν δικαιολογούν την κλάση του και την εμπειρία που έχει κάτω από τα δοκάρια. 



Όσον αφορά την περίπτωση του Βραζιλιάνου μπορεί να είναι κινητικός και δραστήριος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά πολλές φορές κάνει τα εύκολα δύσκολα με αποτέλεσμα να αδικεί την συνολική του προσπάθεια. Ήρθε κι ένας σοβαρός τραυματισμός στο καπάκι που τον άφησε για αρκετό καιρό εκτός δράσης, όμως επανήλθε και μάλιστα σκόραρε στην ευρεία νίκη του Ηρακλή επί της Αναγέννησης στην Καρδίτσα με σκορ 0-3. 


Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου-βλέπε Γιουμπιτάνα, Σίλβα, Άλεξιτς και Χατζηπιρπιρίδης-έδωσαν λύσεις παραπάνω στα χέρια του Κώστα Γεωργιάδη, ωστόσο δεν έκαναν τη μεγάλη διαφορά. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.