ΗΠΑ: Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο δίνει ανάσες ζωής

Metrosport Team05 Απριλίου 2020

Ένας μετά τον άλλο οι διάσημοι περνούν στην αντεπίθεση στον «πόλεμο» κατά του κορωνοϊού. Για παράδειγμα, ο ηθοποιός Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, η Λορίν Πάουελ Τζομπς και η Apple καθώς και το Ίδρυμα Ford ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του America’s Food Fund (Αμερικανικό Ταμείο Τροφίμων), οργανισμού που έχει συγκεντρώσει ήδη 12 εκατ. δολάρια για τις κοινότητες στις ΗΠΑ που πλήττονται από την πανδημία. Τα χρήματα θα διατεθούν για την καθημερινή σίτιση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, ηλικιωμένων, ανθρώπων που είναι αντιμέτωποι με απολύσεις και παιδιών που βασίζονται στα προγράμματα σχολικών γευμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είναι συνιδρυτής του America’s Food Fund μαζί με τη φιλάνθρωπο Λόρενς Πάουελ Τζομπς, χήρα του Στιβ Τζομπς. Η Apple και το Ίδρυμα Ford παρέχουν επίσης κεφάλαια για να βοηθήσουν στην έναρξη της νέας πρωτοβουλίας. «Σε αυτή την κρίση, οργανώσεις όπως οι World Central Kitchen και Feeding America εμπνέουν όλους μας με την ακλόνητη δέσμευσή τους να σιτίσουν τα πιο ευάλωτα άτομα που έχουν ανάγκη» δήλωσε ο ηθοποιός.

Η οργάνωση προσφέρει 100.000 φρέσκα γεύματα καθημερινά σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που βρίσκονται σε καραντίνα και σε ευάλωτες κοινότητες μέσω διανομέων και συνεργαζόμενων εστιατορίων στη Νέα Υόρκη, το Νιούαρκ, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, το Όκλαντ, τη Νέα Ορλεάνη, το Λιτλ Ροκ και την Ουάσινγκτον. Η Όπρα Γουίνφρεϊ έκανε δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Αμερικανικό Ταμείο Τροφίμων και το παράδειγμά της ακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι της βιομηχανίας του θεάματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.