Ιορδανίδης: «Κρατάω 33 χρόνια τη φανέλα του Μαραντόνα»

Metrosport Team09 Οκτωβρίου 2021

Ο Μιχάλης Ιορδανίδης φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την εκδήλωση που ετοίμασαν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με αφορμή τη συμπλήρωση 33 ετών από τα δυο παιχνίδια με τη Νάπολι και αποκάλυψε ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα του έδωσε τη φανέλα του στο πρώτο ματς στο «Σαν Πάολο».

«Την πρωτοβουλία την πήρε το προεδρείο των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Θυμηθήκαμε παλιές καταστάσεις από τα δυο παιχνίδια με τη Νάπολι. Ήταν μια ωραία και ζεστή ατμόσφαιρα. Εστιάσαμε την κουβέντα μας σ΄ αυτά τα δυο ματς, αλλά και στον θρύλο του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα. Εγώ στο πρώτο παιχνίδι ήμουν ο 17ος και τότε μπορούσες να κάτσεις στον πάγκο. Είμαι στα αποδυτήρια και δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ο Ντιέγκο βγήκε μόνος του με την μπάλα στα χέρια για να κάνει ασκήσεις μία ώρα περίπου πριν τη σέντρα. Ο μάνατζέρ του μας έδωσε από ένα ρολόι με το όνομά του και μια ταμπακιέρα και πάλι με το όνομά του.

Με τη λήξη του αγώνα στο «Σαν Πάολο» μπήκα να στον αγωνιστικό χώρο για να δω πάλι τον Μαραντόνα και εκείνη την ώρα ο Σκαρτάδος του ζητούσε τη φανέλα του, αλλά δεν την έδωσε. Εγώ δεν έχασα την ευκαιρία να τον πλησιάσω και να του ζητήσω να αλλάξουμε τις φανέλες μας και αμέσως δέχτηκε. Στην Τούμπα την πήρε ο Αλεξανδρίδης. Την φανέλα του την κρατάω εδώ και 33χρόνια. Τότε οι ιδιοκτήτες μας είχαν πει αν χάσουμε 1-0 θα μας δώσουν 500.000 χιλιάδες. Πρώτη φορά χάσαμε και πανηγυρίσαμε (γέλια). 

Στο παιχνίδι της Τούμπας δεν ξεχνιέται η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Ακόμα και ο Μαραντόνα υποκλίθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Όταν πηγαίναμε για την αναμέτρηση με τη Νάπολι στην Ιταλία παντού έβλεπες σημαίες με το όνομά του. Με τον Ντιέγκο η Νάπολι τα σάρωσε όλα και ήταν κάτι ανεπανάληπτο αυτό που έζησε παρουσίας του στον σύλλογο. Ήταν ένας θρύλος και άλλαξε όλη την ιστορία της Νάπολι. Είχαμε την χαρά να αντιμετωπίσουμε εκείνη τη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα».

Με αφορμή τον Μαραντόνα, ο Μιχάλης Ιορδανίδης αναφέρθηκε στην παρουσία των επιτελικών μέσων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τονίζοντας για τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: «Αν θυμηθούμε την προηγούμενη χρονιά, ο Ντιέγκο εκδιώχθηκε και πήγε στην Κύπρο και τώρα επέστρεψε και συμμετέχει σε όλα τα παιχνίδια το ΠΑΟΚ και είναι από τους διακριθέντες. Αυτό οφείλεται στον κ. Λουτσέσκου. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει παίκτες που χειρίζονται πολύ καλά την μπάλα στα πόδια και ψάχνουν τους χώρους για να πετάξουν την μπάλα και να έρθει το γκολ. Παίκτες όπως ο Μπίσεσβαρ τον χρειάζονται οι σύγχρονες ομάδες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.