Inside Games: Το καλοκαίρι δεν θα είναι ίδιο για όλους

Βασίλης Βλαχόπουλος24 Απριλίου 2021

Την άνοιξη διαφαίνονται οι θερμοκρασίες που θα επικρατούν σε κάθε ομάδα το καλοκαίρι και είναι προφανές ότι μόνο ο ΠΑΟΚ θα δει τον υδράργυρο να κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα. Αρης και Ηρακλής θα χρειαστεί να φτιάξουν ομάδες από την αρχή με τη θέση των «κίτρινων» να είναι δυσκολότερη. 

Αυτή σχετίζεται με τις ρεαλιστικές πιθανότητες άρσης του ban οι οποίες θα αναδειχθούν μόλις ανοίξει ο φάκελος των δύσκολων υποθέσεων. Οταν δηλαδή θα ανοίξει ο κύκλος των συζητήσεων με τους παίκτες που έχουν στα χέρια τους αποφάσεις που αφορούν εξαψήφια νούμερα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σχετική κουβέντα γιατί όταν θα γίνει, θα πρέπει τα λεφτά να είναι στο τραπέζι. Οι «κίτρινοι» δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεση να βγουν στην αγορά για να προσλάβουν προπονητή και να φτιάξουν μια ομάδα από την αρχή με βασικό κριτήριο την άρση του ban. Αν διώξουν την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, έχει καλώς, αν όχι τα δυσκολότερα βρίσκονται μπροστά. Πέραν τούτου, το τοπίο στον Αρη μοιάζει ολίγον μπερδεμένο σχετικά με τη μεθοδολογία λήψης των αποφάσεων, αλλά επ’ αυτού είναι πιο φρόνιμο να περιμένουμε τις εξελίξεις και να μην προδικάσουμε βάσει (αρνητικών) μηνυμάτων που αποστέλλονται.

Ομάδα από την αρχή θα φτιάξει και ο Ηρακλής καθώς μοναδικός δεδομένος (στο μυαλό του Θόδωρου Δρακόπουλου) είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στην τεχνική ηγεσία. Πλην του Φίλλιου, προσωπικά, δεν βλέπω άλλον παραμένοντα.

Ο ΠΑΟΚ είναι βήματα μπροστά γιατί ο σχεδιασμός και η εφαρμογή του πλάνου της επόμενης χρονιάς άρχισε εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες με σκοπό να έχει επιτευχθεί ένα 40-50 τοις εκατό των στόχων μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος. Ο Αρης Λυκογιάννης παρέμεινε, ο Γιώργος Καμπερίδης ανανέωσε, επόμενος στόχος είναι ο Δημήτρης Κακλαμανάκης. Τα βήματα του ΠΑΟΚ θα εξαρτηθούν από το αν θα καταφέρει να κρατήσει τους Γκρίφιν, Λοβ, Κάρτερ γιατί εκεί θα έχει διατηρήσει τον κορμό και θα αναζητήσει ποιότητα μέσα από την ελληνική και ξένη αγορά. Αν δεν τα καταφέρει, ουσιαστικά θα βρεθεί στη θέση που είναι σήμερα ο Ηρακλής. Δηλαδή, ομάδα από την αρχή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.