Ίνγκασον: «Δεν βρήκα καλύτερο πρότζεκτ από αυτό του ΠΑΟΚ!»

Γιώργος Ζαΐρης26 Φεβρουαρίου 2022

Ερχόμενος το 2019 ο Ίνγκι Ίνγκασον δεν περίμενε πως θα ερχόταν η στιγμή που πλέον με την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει κάτοικος Τούμπας για έξι συνεχόμενα χρόνια. Υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και ο ίδιος εξήγησε τον λόγο που συμφώνησε μέσα από τη συνέντευξη του στο PAOK TV.

«Δεν μπορείς να πεις πώς το περίμενα. Το ποδόσφαιρο είναι μία περίεργη κατάσταση δεν ξέρεις τι θα σου φέρει στο μέλλον. Τώρα όμως είμαι εδώ για περισσότερα από τρία χρόνια και ανανέωσα το συμβόλαιό μου για άλλα τρία χρόνια. Αυτό είναι το σπίτι μου τώρα νιώθω ευγνώμων και ταπεινός που έχω την ευκαιρία να παίξω για αυτό τον καταπληκτικό σύλλογο. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο που πίστεψε σε μένα. Έχουμε πολλούς στόχους μπροστά μας και πλέον μπορώ να συγκεντρωθώ αποκλειστικά στους ποδοσφαιρικούς μας στόχους. Είχα εξαιρετικές εμπειρίες εδώ τα τελευταία τρία χρόνια νιώθω πως είναι σημαντικό μέλος της ομάδας και επίσης νιώθω πως έχω να δώσω ακόμα πολλά". 

- Οπως και ο Κρέσπο έτσι και εσύ "ριζώσατε" στον ΠΑΟΚ αφού μέχρι να έρθετε στον σύλλογο αλλάζατε συνεχώς ομάδες. Τι σε έκανε να μείνεις; "Υπάρχει ένα καλό project για τα επόμενα χρόνια και είναι ένα project που θέλω να είμαι μέλος. Νιώθω πολύ καλά εδώ στην πόλη γύρω από το σύλλογο και δεν είδα κάποια άλλη επιλογή. Η επιλογή μου ήταν να μείνω εδώ είμαι πολύ χαρούμενος που πλέον και επίσημα έχουμε έρθει σε συμφωνία. Πιστεύω πως όταν παίζεις ποδόσφαιρο θέλεις να φτάσεις σε όσο πιο υψηλό επίπεδο μπορείς. Στο παρελθόν στο ποδοσφαιρικό μου ταξίδι έκανα βήματα για να φτάσω πιο ψηλά σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που θα παλεύει για Πρωταθλήματα για ευρωπαϊκή διάκριση, όπου θα τα έχεις όλα και θα μπορείς να παίξεις στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν βρήκα κάποιο άλλο project που να είναι καλύτερο από αυτό που έχουμε εδώ για αυτό και αποφάσισα να μείνω. Για μένα είναι σημαντικό πως εδώ νιώθεις σαν το σπίτι σου νιώθεις ευπρόσδεκτος οι άνθρωποι σου δείχνουν πως θέλουν να είσαι εδώ. Αυτό το ένιωσα από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Δεν βλέπω λοιπόν το λόγο να θέλω να αλλάξω κάτι όταν παίζω καλά, η ομάδα παίζει καλά, όταν μπορούμε να βελτιωθούμε και να κερδίσουμε περισσότερα τρόπαια και να κερδίσουμε περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα τρία χρόνια". 

"Τότε κατάλαβα τι σημαίνει ΠΑΟΚ" 

Ηταν 1η Δεκεμβρίου 2019. Ο Ινγκασον σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης και ο Δικέφαλος φεύγει με το ισόπαλο 1-1. Εκείνο το γκολ όπως δηλώνει ο Ισλανδός τον βοήθησε για τα τα καλά να καταλάβει τι σημαίνει ΠΑΟΚ: "Είναι πολλές οι ωραίες στιγμές μου στον ΠΑΟΚ. Είναι τα Τρόπαια που κερδίσαμε: το Πρωτάθλημα και τα Κύπελλα. Είναι και η νίκη επί της Μπενφίκα που επίσης ήταν κάτι σπουδαίο. Περισσότερο όμως κρατάω τη σεζόν που καθιερώθηκα και άρχισα να παίζω περισσότερο. Εκείνο το γκολ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν η στιγμή που κατάλαβα τι σημαίνει ΠΑΟΚ για όλους γύρω από εμάς αλλά και για μένα τον ίδιο. Ηταν σημαντικό όταν σκόραρα στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου. Από κείνη τη στιγμή κατάλαβα πως ήμουν σε ένα ξεχωριστό club. Τέτοια γκολ σε κάνουν να ανατριχιάζεις και να θέλεις να ζήσεις και άλλες εμπειρίες σαν και αυτή" 

- Τι είναι για σένα ο ΠΑΟΚ; Με μια λέξη πως θα το περιέγραφες; 

"Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι όταν με ρωτάτε για τον ΠΑΟΚ είναι μία λέξη: οικογένεια. Ολοι όσοι δουλεύουν στην ομάδα όσοι είναι δίπλα μας και μας υποστηρίζουν κάνουν την ομάδα ξεχωριστή. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις αν δεν είσαι μέλος αυτής της ομάδος είτε είσαι παίκτης είτε είσαι φυσιοθεραπευτής θέλεις το καλύτερο για την ομάδα. Αυτό μας οδήγησε και στις επιτυχίες των προηγούμενων χρόνων και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Να είμαστε όλοι μαζί και αν είμαστε έτσι θα έχουμε πολλά θετικά αποτελέσματα


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.