«Ηλεκτρική καρέκλα» ο… πάγκος της Κλαμπ Μπριζ

Γιώργος Μάντζιος22 Μαρτίου 2024

Για μια ομάδα… πρωταθλητισμού όπως είναι η Κλαμπ Μπριζ, μία από τις πιο ιστορικές ομάδες στο Βέλγιο αφού μετράει αισίως 133 (!) ζωής και 46 τίτλους (18 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα και 17 σούπερ καπ Βελγίου), πάντα υπάρχει πίεση στη δουλειά του κάθε προπονητή. Μόνο που τα τελευταία χρόνια το πράγμα δείχνει να ξεφεύγει, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα να μετράει 6 διαφορετικούς προπονητές τα δύο τελευταία χρόνια. Κοινώς κατά τα λεγόμενα, πρόκειται για μια «ηλεκτρική καρέκλα» για τον οποιονδήποτε αναλαμβάνει να επαναφέρει την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών και κυρίως εντός των συνόρων. 

Η Κλαμπ Μπριζ άλλωστε είναι δύο χρόνια μακριά από το πρωτάθλημα και 8 χρόνια μακριά από το κύπελλο Βελγίου. Πάντως η ευρωπαϊκή της ιστορία έχει μεγάλη αίγλη, αφού συμπληρώνει 350 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (Κύπελλο Πρωταθλητριών / Champions League, Κύπελλο Κυπελλούχων, Κύπελλο UEFA / Europa League, Europa Conference League), ενώ φέτος ειδικά στο Europa Conference League, ο απολογισμό της είναι 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει, σε προκριματικούς γύρους και όμιλο.

Ο πετυχημένος Φίλιπ Κλεμέντ

Η παλιά μεγάλη δόξα του συλλόγου ο Φίλιπ Κλεμέντ (πάνω από 10 χρόνια αρχηγός της ομάδας ως χαφ και στόπερ) είναι ο τελευταίος που έμεινε σχεδόν 3 χρόνια στον σύλλογο από το 2019 έως το 2022 και αυτός που κατάφερε σε αυτή την τριετία να πάρει 2 συνεχόμενες φορές το πρωτάθλημα. Ακόμη και για αυτόν όμως άρχισε η φθορά και τον Γενάρη του 2020 αποχώρησε από την ομάδα, αναλαμβάνοντας την γαλλική Μονακό.

Ο Σρέντερ της σχολής Κρόιφ

Η διοίκηση της ομάδας δίνει τον Γενάρη του 2022 τα κλειδιά στον Ολλανδό τεχνικό Άλφρεντ Σρέντερ της… σχολής του Γιόχαν Κρόιφ, έχοντας εργαστεί σε Άγιαξ και Μπαρτσελόνα. Ο τελευταίος παρά το γεγονός πως η ομάδα τερματίζει 2η πίσω από την Ουνιόν Σεν Ζιλούα στην κανονική διάρκεια, οι βαθμολογικές διαφορές είναι μικρές και στα πλέι οφ κατακτά τον τίτλο. Η διοίκηση όμως δεν μπορεί να τον κρατήσει και το καλοκαίρι φεύγει για να πάει στον Άγιαξ.

Η προώθηση του Χέφκενς

Το καλοκαίρι του 2022 και μετά την φυγή του Σρέντερ η διοίκηση αποφασίζει να προωθήσει ένα δικό της παιδί τον Καρλ Χέφκενς, πρώην αμυντικό της ομάδας, ο οποίος δουλεύει στα τμήματα της υποδομής από το 2018 και παράγει έργο. Ξεκινάει το καλοκαίρι, αλλά τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα (και παρά την πρόκριση στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ) του δείχνουν την πόρτα της εξόδου μόλις 5 μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2022.

Το… πείραμα Σκοτ Πάρκερ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2023 η διοίκηση αποφασίζει να προσλάβει τον Άγγλο Σκοτ Πάρκερ, αλλά η παραμονή του θα αποδειχθεί σύντομη, πολύ σύντομη, μόλις για 3 περίπου μήνες. Η ομάδα τερματίζει 16 βαθμούς πίσω από την κορυφή στην κανονική διάρκεια της σεζόν και μετά τα πλέι οφ, μένει στην 4η θέση και στο -11 από την κορυφή. Η διοίκηση έψαχνε από τον Μάρτιο (πηγαίνοντας στα πλέι οφ με υπηρεσιακό τεχνικό τον Ρικ Ντε Μιλ) την λύση για την επόμενη σεζόν.

Ο Ρόνι Ντέιλα και ο Χάγεν

Ο Νορβηγός Ρόνι Ντέιλα έχοντας κάνει έργο σε ομάδες που δούλεψε, κατακτώντας τίτλους σε Νορβηγία, Σκωτία και Αμερική και έχοντας προσφέρει και στην Σταντάρ Λιέγης αναλαμβάνει την ομάδα το καλοκαίρι. Ωστόσο ο αποκλεισμός στο κύπελλο και η μεγάλη απόσταση από την πρωτοπόρο Ουνιόν Σεν Ζιλουά (η Μπριζ μπαίνει στα πλέι οφ με -9 βαθμούς), δείχνει και στον 47χρονο την πόρτα της εξόδου. Ο Νίκι Χάγεν από την β΄ομάδα αναλαμβάνει ως το καλοκαίρι και θα βρεθεί σύντομα απέναντι από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.