Ικανοποίηση στον κόσμο του ΠΑΟΚ από την δραστηριότητα του Μπότο

Δημήτρης Μπούζας25 Ιουνίου 2022

Ο Πορτογάλος κινήθηκε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, πάνω στο πρόγραμμα της μεταγραφικής ενίσχυσης, δίνοντας την ευκαιρία στον Λουτσέσκου να δουλέψει πάνω σε ένα νέο, ελπιδοφόρο και ποιοτικό ρόστερ.

Στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου μέχρι τώρα, περιοριστήκαμε σε γενικόλογες εκτιμήσεις, μένοντας σταθερά όμως στην άποψη ότι υπήρχε και εξακολουθεί μάλλον να υπάρχει μία ανεξήγητη «δυστοκία», που σε ορισμένες των περιπτώσεων δεν διέφερε σε τίποτα από ένα μεγάλο αδιέξοδο. Σε όλα τα σχόλια μας ωστόσο, σημειώναμε μία μικρή αλλά σταθερή ενθαρρυντική εξαίρεση που αφορούσε αποκλειστικά την μεθοδικότητα του τεχνικού διευθυντή του δικεφάλου Ζοσέ Μπότο, ο οποίος ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ξεκίνημα της προσπάθειας του, έδειχνε από την πρώτη στιγμή μια συνέπεια και μια αξιόλογη σταθερή συμπεριφορά. 

Ο Πορτογάλος σιγά – σιγά αλλά και επίμονα, προχωρούσε πάνω σε ένα πλάνο το οποίο αποσκοπούσε στην κάλυψη των μεγάλων κενών και ελλείψεων που παρουσίαζε το ρόστερ της ομάδας του. Ένα ρόστερ εγκληματικά κακοποιημένο από τους προκατόχους του. Από το οποίο έλειπαν όχι μόνον παίκτες, αλλά και νοοτροπίες ποδοσφαιρικές, απαραίτητες για ένα σοβαρό κλαμπ. Οι νέες προσθήκες συνοδεύονται από χαρακτηριστικά που δεν υπήρχαν. Με την πρώτη ματιά στα βιογραφικά τους, διαπιστώνεις ιδανικές ηλικίες και ολοφάνερη την προοπτική η «νέα ομάδα» να μπορεί να ανεβάσει ρυθμούς και ταχύτητες, που δεν υπήρχαν τα τελευταία χρόνια. 

Είναι αλήθεια ότι σε μερικές των περιπτώσεων άλλαξαν οι αρχικές και προγραμματισμένες προσεγγίσεις. Η ουσία όμως επί του προκειμένου είναι, ότι όσους τελικά και μέχρι τώρα πήρε ο Μπότο, είναι «ενταγμένοι» σε ένα ορθολογικό ποδοσφαιρικό πλάνο. Δεν πήρε απλά για να πάρει (ούτε και για να οικονομήσουν κάποιοι άλλοι). Οι περισσότεροι νεοαποκτηθέντες έχουν τις πιθανότητες να μπολιάσουν στο νέο σχήμα. Στις επιλογές του Μπότο ξεχωρίζει βέβαια μια μεταγραφή – ρίσκο. Ο νεαρός τερματοφύλακας Κοτάρσκι είναι το προσωπικό του στοίχημα.

Επιστρέφοντας στην εκτίμηση των όσων πέτυχε μέχρι τώρα ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής, μπορούμε να υποστηρίξουμε μετά βεβαιότηττας, πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ικανοποιημένος από τα έργα του. Έκανε την προσπάθεια του με σοβόροτητα. Από εδώ και πέρα αναλαμβάνει ο Λουτσέσκου. Δύσκολη και η δική του αποστολή. Όμως ο Ρουμάνος τώρα έχει αυτά που τόσο έλειπαν από το ρόστερ του τα τελευταία χρόνια. Αρκετές σοβαρές και ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις.

Σε ότι αφορά τις άλλες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, η διαφοροποίηση στην μεταγραφική τους δραστηριότητα, είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Κάτι ψιλομερεμέτια με μια κίνηση ποιοτική του Ολυμπιακού, με την υπόσχεση του Αλμέιδα ότι θα αποκτηθούν εντός των προσεχών ημερών οι τρεις παίκτες που έχει επιδείξει και με τον Παναθηναϊκό να την βγάζει επικοινωνιακά με το «όχι» για την παραχώρηση του Βέλεθ. Στα δύσκολα από οτι φαίνεται ο Άρης, πάντα βέβαια με την προοπτική ότι οι άνθρωποι του θα τα καταφέρουν. Η είδηση που αφορά τους κίτρινους, έρχεται από τα οπαδικά έντυπα του Ολυμπιακού, που θεωρούν συμφωνημένη την μετακίνηση στο λιμάνι του Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.