Ικανοποίηση και περηφάνια για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας21 Μαρτίου 2023

Και σε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι δεν αποφεύχθηκε ο αιφνιδιασμός με ένα όμορφο βέβαια αλλά και κρύο γκολ και με ευθύνες για τους αμυντικούς του. Δεν εκμεταλλεύτηκε – όχι και τόσο – το πρώτο 45λεπτο, από τη στιγμή που κάποιοι από τους παίκτες του δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, όπως ο Πολωνός Κετζιόρα και ο συμπαθέστατος Ντάντας. 

Αυτό είχε σαν συνέπεια να διαταραχθεί κάπως η ισορροπία του συνόλου. Κάτι που επιχείρησαν όμως να το εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, ιδιαίτερα από την πλευρά του Πολωνού, που έδειχνε πως βρισκόταν εκτός αγώνα. Είναι αλήθεια ότι το διάστημα του αιφνιδιασμού δεν το εκμεταλλεύτηκαν επαρκώς οι παίκτες του συμπαθέστατου κυρίου Τερζή, κάτι που έδωσε στη συνέχεια την δυνατότητα στον πολύπειρο Λουτσέσκου, να βρει την ευκαιρία και να αλλάξει τη ροή του αγώνα, με μια τριπλή αντικατάσταση και να βάλει τα πράγματα στην κανονική τους θέση. 

Αν θελήσεις να καταθέσεις μια άποψη για την εικόνα και την απόδοση των δύο αντιπάλων ομάδων, είσαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσεις στους φιλοξενούμενους, ότι έμοιαζαν περισσότερο με ομάδα. Αυτό βέβαια προφανώς να δυσαρεστήσει τον επί μονίμου βάσεως υπηρεσιακό κόουτς των γηπεδούχων, ο οποίος στις δηλώσεις του - δεν ξέρω για ποιο λόγο - προσπάθησε να υποτιμήσει και να υποβαθμίσει τη νίκη των αντιπάλων, λέγοντας με βαθυστόχαστο ύφος ότι το αποτέλεσμα ήταν μια μαγική εικόνα. Βέβαια εδώ κάποιος θα πρέπει να του κάνει το ερώτημα, αν ο χθεσινός Άρης είναι η ομάδα που θέλουν οι οπαδοί της. Εδώ κλείνουμε την παρένθεση για τα όσα και όποια αρνητικά και απαράδεκτα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησες, για να πούμε δυο κουβέντες και για το αγωνιστικό 90λεπτο του ντέρμπι.

Είναι αλήθεια πως οι «συγκρούσεις» ανάμεσα στις δύο συγκεκριμένες ομάδες ακόμη και στα χειρότερα τους, έχουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Δεν χάνουν ποτέ την αίγλη τους. Το διαπιστώσατε και χθες με την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα (εξαιρουμένων κάποιων ενεργειών από τους γνωστούς - άγνωστους ανεγκέφαλους), αλλά και από το πάθος που έδειξαν οι παίκτες. Ναι, τα ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ σε ΠΑΟΚ και Άρη, συναρπάζουν σε μόνιμη βάση. 

Πολύ περισσότερο επιδραστικό το χθεσινό, από τη στιγμή που ήταν το πρώτο βήμα στα πλέι οφ και ως εκ τούτου και η ευκαιρία στις δύο ομάδες να την αρπάξουν από τα μαλλιά, για να έχουν ελπίδες στη συνέχεια. Νομίζω ότι η ήττα στοίχισε περισσότερο στους γηπεδούχους από ότι θα στοίχιζε στους φιλοξενούμενους. Οι λόγοι είναι απλοί και ως εκ τούτου είναι περιττό να τους αναφέρουμε. Οι νικητές ωστόσο για τους δικούς τους λόγους δικαιολογημένα νιώθουν ιδιαίτερη ικανοποίηση και περηφάνια. Πέρασαν με ένα τεράστιο διπλό μέσα σε μια καυτή στην κυριολεξία έδρα.

Ο Κοτάρσκι στάθηκε με αξεπέραστη ηρεμία και ψυχραιμία σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα. Ωσεί παρών ο Πολωνός Κετζιόρα, αποτέλεσε πηγή κινδύνων και δικαίως αντικαταστάθηκε. Ανάμεσα στους κορυφαίους ο Κάργας που στο τέλος έπαιζε με πρόβλημα, αλλά έσφιξε τα δόντια του και δεν εγκατέλειψε τις… «Θερμοπύλες». Μαχητικός για ένα ακόμη παιχνίδι ο Κουλιεράκης, ενώ χάθηκε Ντάντας! Πάλεψε ο Αουγούστο. Υπερπολύτιμος ο Ζίβκοβιτς και όχι μόνο για το υπέροχο γκολ που πέτυχε. Στον παίκτη που θα σταθούμε ιδιαίτερα, είναι ο Σβαμπ. 

Είναι εκείνος που μπήκε και άλλαξε πολλά. Κέρδισε και εκτέλεσε με επιτυχία το πέναλτι της ισοφάρισης και γέμισε το ασπρόμαυρο κέντρο. Στοχευμένη και πετυχημένη η κίνηση του Λουτσέσκου να περάσει τον Τάισον σε ρόλο κοντά στον άξονα της ομάδας του, αφού ο Βραζιλιάνος έκανε καλύτερη την κυκλοφορία της μπάλας. Ο Ολιβέιρα βρέθηκε σε λίγες φάσεις, ενώ ο Νάρεϊ δεν βοηθήθηκε από τους μπακ και κυρίως από τον Κετζιόρα. Ο Κωνσταντέλιας «άνοιξε τα φτερά του», μόλις μπήκε ο Τάισον. Ο Ράφα Σοάρες έβγαλε το μεροκάματο, με την ασίστ στο γκολ του Ζίβκοβιτς. Σε ότι έχει σχέση με τη διαιτησία, ο Σουηδός έδειξε πως δεν είχε διάθεση να αδικήσει καμία μάδα. 

Τον βοήθησε το VAR στα δύσκολα και στο πέναλτι αρχικά, αλλά και στο θανάσιμο οφσάιντ που άφησε ο επόπτης και το είδε το VAR, στη φάση του άκυρου γκολ του Καμαρά στο πρώτο μέρος. Επίσης και στο έγκυρο γκολ που πέτυχε ο Ζίβκοβιτς, φάνηκε ότι ήταν σε καθαρή θέση ο Ράφα Σοάρες (με την υπόδειξη των γραμμών). Μια παρατήρηση που θέλαμε να κάνουμε στον εξαιρετικό ποδοσφαιριστή Καμαρά, να μην καταναλώνεται σε διαρκείς και αστήρικτες ως συνήθως διαμαρτυρίες. Έχει ταλέντο. Ας παίξει μπάλα. Για τα επεισόδια, μην περιμένετε από εμένα να τοποθετηθώ. Τα είδατε όλοι. Προσωπικά απεχθάνομαι να ασχολούμαι με πρόσωπα και καταστάσεις, που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνηση μου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.