Ιερολοχίτες: «Απέναντι σε κάθε υπάνθρωπο, δίπλα σε κάθε ποδοσφαιριστή»

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2020

Σκληρή αλλά απολύτως κατανοητή ανακοίνωση των Ιερολοχιτών για τη ρατσιστική επίθεση στον Αμπού Μπα.

Ο νεαρός μέσος του Άρη άκουσε ρατσιστικά συνθήματα στην αναμέτρηση με τη Λάρισα και οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας δεν θα μπορούσαν να μην πάρουν θέση για αυτό το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση τους οι Ιερολοχίτες καταδικάζουν το γεγονός, στέκονται απέναντι από εκείνους που το έκαναν και δηλώνουν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό κάθε ποδοσφαιριστή του συλλόγου ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος ή οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικού, όπως κάθε λογικό ον.

Η ανακοίνωση τους:

«Δε θέλουμε να ασχοληθούμε με “οπαδούς” που βαράνε προσοχές στον κούγια και στηρίζουν το έκτρωμά του…

Με “φιλάθλους” μιας ομάδας που όταν ιδρύθηκε το 1964, τη φανέλα του τεράστιου Άρη μάτωνε κάθε Κυριακή ο Αιθίοπας Γίλμα Κατάμα, ο πρώτος έγχρωμος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην Ελλάδα…

Επειδή όμως τίποτα δεν είναι αυτονόητο, και επειδή κανένα δικαίωμα δε χαρίστηκε ποτέ, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τη στήριξή μας στον Αμπού Μπα, που δέχτηκε σήμερα ρατσιστική επίθεση από αυτά τα σκουπίδια.

Θα είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε ποδοσφαιριστή του Άρη ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή όποιουδήποτε άλλου ανθρώπινου χαρακτηριστικού, και πάντα απέναντι σε όποιον υπάνθρωπο ή μπερδεμένο πιστεύει ακόμα ότι το χρώμα του δέρματος καθιστά κάποιους ανθρώπους κατώτερους από άλλους.

LIGHT UP PYROS – BLOW OUT RACISM

Σ.Φ. ΑΡΗ Ιερολοχίτες 1970».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.