Ηδονίζονται με το δώρο στον Παναθηναϊκό, όπως το 2018 στην ΑΕΚ, αλλά θα νιώσουν κι αυτοί τι θα πει ταπείνωση...

Στέλιος Γρηγοριάδης02 Ιουνίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Τo άδικον ουκ ευλογείται. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει συχνά να ευλογηθεί, αλλά μόνο πρόσκαιρα και περιστασιακά. Μακροπρόθεσμα καταδικάζεται. Τις περισσότερες φορές, πολύ αυστηρά. Το ξέρει καλά η ΑΕΚ. Το έχει εμπεδώσει με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Οι Αρετόπουλοι, οι Γκαρθία, οι Κομίνηδες, οι Ποντίκηδες και οι... αναδρομικά τρομοκρατημένοι παίκτες της έκλεψαν το Πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ και έστεψαν αυτή πρωταθλήτρια το 2018, αλλά από τότε δεν βρήκε στον ήλιο μοίρα. Δεν πήρε ανάσα. Δεν σήκωσε κεφάλι. Και ένας Θεός ξέρει πόσα χρόνια ακόμη θα πληρώνει εκείνον τον κάλπικο τίτλο. 

Τώρα, έρχεται η σειρά του Παναθηναϊκού. Ξιπάστηκαν και οι «πράσινοι» με το Κύπελλο που τους έκανε χάρισμα ο Λαόθ, πετάνε στα ουράνια από την ευτυχία και η απότομη προσγείωση δεν θα αργήσει να έρθει. Κι όταν έρθει, το μόνο ζητούμενο θα είναι… πότε θα τελειώσει ο κατήφορος. Από τη μία πλευρά, νομίζουν ότι έγιναν ξαφνικά ομαδάρα κι αυτό πάντα οδηγεί σε αποπροσανατολισμό. Από την άλλη, η Θεία Δίκη δεν παύει ποτέ να είναι παρούσα και να φροντίζει για όλα. Να μου το θυμηθείτε...

Την αφορμή μού έδωσε ο αξιότιμος κύριος Κουρμπέλης, ο οποίος δήλωσε ότι ένιωσε ηδονή όταν σήκωσε το Κύπελλο. Την ίδια ηδονή είχε νιώσει και ο Μπάρκας, ο οποίος έκλαιγε μπροστά στην εστία του όταν ο Βαρέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του. Την ίδια ηδονή ένιωσαν όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ που πήγαιναν περίλυποι στη σέντρα, αλλά άρχισαν να πανηγυρίζουν σαν τρελοί όταν το... μετάνιωσαν ο Ποντίκης και ο Κομίνης. Ούτε εκείνοι ντράπηκαν να πανηγυρίσουν και να… ηδονιστούν για έναν τίτλο που δεν τον άξιζαν, ούτε τώρα ντρέπεται ο Κουρμπέλης και, μαζί του, ίσως και όλοι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Αλλά δεν πειράζει. 

Οι ντροπές για την ταπείνωση θα έρθουν από εδώ και πέρα... Ωστόσο, ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ δεν είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Αρκεί να είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό για να αρχίσει πάλι να κατακτά Πρωταθλήματα, εκτός από Κύπελλα και να μην περιορίζεται να δείχνει, με τη δεύτερη θέση, ότι είναι ανώτερος απ’ όλους τους υπόλοιπους. 

Αυτό το ξέρουμε πριν καν αρχίσει το Πρωτάθλημα. Το στοίχημα είναι να αφήσει από εδώ και πέρα δεύτερο τον Ολυμπιακό. Για να τον αφήσει δεύτερο, πρέπει να κάνει καλύτερη ομάδα. Και για να κάνει καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, πρέπει να προσθέσει στο ρόστερ του πολλούς και αληθινά ποιοτικούς παίκτες. ΥΓ. Ποιότητα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο σημαίνει νοοτροπία, ταχύτητα, δεξιοτεχνία. Το πρώτο το “δουλεύεις”. Τα άλλα δύο, όταν δεν τα έχεις, τα αγοράζεις.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.