Ίδιος είναι ο ουρανός για όλους

Metrosport Team12 Απριλίου 2020

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας άρχισαν να καταμετρώνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και γίνονται οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις.

Ηδη η ΕΠΟ βόλεψε τις ΠΑΕ. Παύση πληρωμών προς την Ομοσπονδία έως τέλη Αυγούστου και αναστολή των προσφυγών των ποδοσφαιριστών έως 30 Ιουνίου.

Το επόμενο βήμα είναι να συζητηθεί η περικοπή των συμβολαίων των παικτών, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στα κάγκελα. Φαίνεται ότι θα είναι γύρω στο 30%.

Αν διεξαχθούν αγώνες, θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Οπότε τα προσδοκώμενα έσοδα από εισιτήρια, πάνε περίπατο. Έσοδα που ούτως ή άλλως ήταν πενιχρά για τις περισσότερες ομάδες.

Οι προϋπολογισμοί των ΠΑΕ θα πέσουν κατακόρυφα και οι γαλαντομία της ΕΠΟ (με τις πληρωμές υψηλόμισθων υπαλλήλων της στο ακέραιο παρότι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας), θα εξαντληθεί.

Οι χορηγοί μειώνουν τα budget τους έναντι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με πρώτη τη Nike που αποσύρεται στην Αμερική.

Οι ξένοι διαιτητές θα πάψουν να έρχονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και για πρακτικούς και για οικονομικούς λόγους. Η διεθνής επιτροπεία θα γίνεται πλέον με τηλεδιασκέψεις.

Η ΕΡΤ θα εγκαταλείψει τα ποδοσφαιρικά δικαιώματα και η NOVA θα ζητήσει περικοπή κοντά στο 50%.

Το τοπίο αλλάζει. Για όλους. Για το κοινό;

Τη στιγμή που οι καφετέριες είναι κλειστές, η NOVA και η COSMOTE εισπράττουν συνδρομές χωρίς να δείχνουν ματς! Ταυτόχρονα εισπράττουν συνδρομές από τους ποδοσφαιρόφιλους, οι οποίοι αν έχουν υπογράψει ένα μονοετές ή διετές συμβόλαιο (όπως συνηθίζεται) με τις συνδρομητικές τηλεοράσεις, είναι αδύνατο να το σπάσουν.

Η κυβέρνηση καλά τα κατάφερε με την πολιτική προστασία. Μήπως όμως πρέπει να κοιτάξει και για την προστασία του καταναλωτή;

Οι προύχοντες οφείλουν να διαθέσουν κοινό νου για το κοινό.

Διότι όπως είπε ο μεγάλος αρχαίος τραγικός, ο Ευριπίδης, "κοινός γαρ εστιν ουρανός πάσιν βροτοίς" ("ίδιος είναι ο ουρανός για όλους τους ανθρώπους").

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.