Ιατρική Επιτροπή UEFA: «Εφικτή η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων»

Metrosport Team30 Απριλίου 2020

Την ώρα που η UEFA έχει δώσει διορία ως τις 25 Μαΐου σε όλες τις ευρωπαϊκές λίγκες και ομοσπονδίες να γνωστοποιήσουν τις οριστικές τους αποφάσεις σχετικά με τα πρωταθλήματα δικαιοδοσίας τους, η Ιατρική Επιτροπή της UEFA εξέφρασε τη γνώμη πως τα πρωταθλήματα είναι δυνατό να ξεκινήσουν και πάλι.

Τη σχετική εκτίμηση έκανε, συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της επιτροπής, Τιμ Μέγιερ, ο οποίος τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της επανέναρξης των πρωταθλημάτων, υπό την προϋπόθεση πως θα τηρηθούν οι απαραίτητοι υγειονομικοί κανόνες προστασίας.

«Κατά τη συζήτηση για οποιαδήποτε επιστροφή στην αγωνιστική δράση στο κορυφαίο επίπεδο, η υγεία των παικτών κι όλων όσων εμπλέκονται στα παιχνίδια, είναι ύψιστης σημασίας. Όλοι οι ποδοσφαιρικοί ορισμοί που σχεδιάζουν την επανεκκίνηση των αγώνων τους θα διαθέτουν ολοκληρωμένα πρωτόκολλα για τις υγειονομικές κι επιχειρησιακές συνθήκες που θα διασφαλίζουν ότι θα προστατεύεται η υγεία όλων των εμπλεκομένων. Υπό αυτές τις συνθήκες και με πλήρη σεβασμό στις κατά τόπους νομοθεσίες, είναι σίγουρα δυνατό να προγραμματιστεί η επανεκκίνηση των διοργανώσεων που έχουν ανασταλεί», σχολίασε ο Γερμανός επιστήμονας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.