Ιαπωνία: Εταιρεία καινοτομεί και δημιουργεί κρεβάτια όπου μπορεί κάποιος να κοιμηθεί όρθιος

Metrosport Team15 Αυγούστου 2023

Το Giraffenap είναι ένα νέο στυλ κάψουλας ύπνου που ενθαρρύνει τα power naps κατά τη διάρκεια της ημέρας, ως έναν τρόπο βελτίωσης της συγκέντρωσης και της αποδοτικότητας στο χώρο εργασίας.

Η Ιαπωνία είναι μια σκληρά εργαζόμενη χώρα που δίνει έμφαση στην ακραία αφοσίωση στη δουλειά, ακόμη και με κόστος την υγεία ή τη γενικότερη ευεξία του ατόμου. Οι συνθήκες εργασίας μπορεί να γίνουν τόσο άσχημες που η ιαπωνική γλώσσα έχει έναν όρο για τον «θάνατο από υπερκόπωση» (karoshi). Προκειμένου να αντέξουν αυτό το εξαντλητικό πρόγραμμα και το άγχος, ορισμένοι Ιάπωνες εργαζόμενοι στρέφονται σε σύντομους υπνάκους.

Αυτοί είναι γνωστό ότι ενισχύουν τα επίπεδα ενέργειας και συγκέντρωσης, εφόσον το άτομο δεν πέφτει σε βαθύ ύπνο. Προκειμένου να διευκολύνει τους ανθρώπους να παίρνουν υπνάκους σχεδόν οπουδήποτε, μια εταιρεία έχει αρχίσει να εγκαθιστά κάθετες κάψουλες ύπνου που ονομάζονται Gireaffenap σε καφετέριες σε όλη τη χώρα.

Ένας από τους κύριους λόγους που οι κάψουλες Gireaffenap έχουν κάθετο προσανατολισμό είναι ο χώρος: είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν σε μικρές καφετέριες και εστιατόρια. Η διατήρηση της όρθιας θέσης προφανώς διευκολύνει το άτομο που χρησιμοποιεί την κάψουλα να ξυπνήσει από τον υπνάκο του.

Κάθε Gireaffenap διαθέτει ένα σύστημα συναγερμού που μπορεί να ρυθμιστεί από τον χρήστη, καθώς και σημεία στήριξης για τα διάφορα μέρη του σώματος: κεφάλι, γλουτοί, γάμπες και πόδια, ώστε να διασφαλίζεται ότι ο χρήστης διατηρεί την όρθια θέση του κατά τον ύπνο. Οι κάψουλες διαθέτουν επίσης σύστημα ρύθμισης ύψους, ώστε ο καθένας να μπορεί να επιτύχει την ιδανική στάση του σώματος κατά τη χρήση τους.

Οι κάψουλες ύπνου Gireaffenap διατίθενται επί του παρόντος σε δύο παραλλαγές: ένα απλό λευκό μοντέλο και ένα που είναι κατασκευασμένο από μπαμπού. Και τα δύο προσφέρουν μεγάλη ηχομόνωση, καθώς και διάφορους ήχους που έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν ύπνο, καθώς και ένα ενσωματωμένο σύστημα εξαερισμού.

Το Giraffenap εφαρμόζεται επί του παρόντος σε ορισμένες καφετέριες στην Ιαπωνία, και αν η υποδοχή είναι αρκετά θετική, ίσως αρχίσουμε να τα βλέπουμε και σε άλλους χώρους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.