Η υποψήφια Ολυμπιονίκης που θα έχανε το απολυτήριο λόγω απουσιών!

Βασίλης Μάστορας28 Ιουλίου 2021

Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου με μία συγκλονιστική κούρσα κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου (29/07, 03.30) στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Οι δύο αθλήτριες «έσπασαν» τα χρονόμετρα και σημείωσαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Το ελληνικό δίδυμο μπήκε ως αουτσάιντερ στον ημιτελικό έχοντας απέναντι του πληρώματα σαφέστατα πιο έμπειρα όμως όχι απλά προκρίθηκε, όχι απλά τερμάτισε πρώτο, αλλά έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ!

Πίσω όμως από τη μεγάλη επιτυχία κρύβεται μία άγνωστη σε πολλούς ιστορία, της Μαρίας Κυρίδου που φανερώνει τις τεράστιες δυσκολίες του πρωταθλητισμού.

Η Κυρίδου πριν από τέσσερα χρόνια φοιτούσε στην τελευταία τάξη του Λυκείου. Συγχρόνως όμως έπρεπε να συμμετέχει σε camp προετοιμασίας και διεθνείς αγώνες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της στο Λύκειο.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να ξεπεράσει το όριο των 120 δικαιολογημένων απουσιών και κινδύνευε να μην πάρει απολυτήριο. Στην ουσία αν συνέβαινε αυτό η Κυρίδου θα τιμωρούνταν επειδή έδινε μάχες για να τιμήσει τα ελληνικά χρώματα και να υπηρετήσει αυτό που αγάπησε.

Η τότε αθλητική ηγεσία του αθλητισμού και ο Γ.Γ. Αθλητισμού Τζούλιος Συναδινός, κατανόησε την αδικία, έδειξε αντανακλαστικά και ψήφισε διάταξη νόμου που προέβλεπε ο αριθμός των δικαιολογημένων απουσιών, για τους μαθητές-αθλητές υψηλού επιπέδου, να είναι 180 ημέρες.

Ετσι η Κυρίδου η οποία μαζί με την Μπούρμπου έβαλαν πλώρη για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, πήρε απολυτήριο και αύριο τα ξημερώματα θα δώσουν τη μητέρα των μαχών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.