«Η τηλεματική στην υπηρεσία της ιατρικής»

Metrosport Team31 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της Vidavo, Παντελής Αγγελίδης.

Η εταιρεία ειδικεύεται στις τηλεματικές εφαρμογές υγείας και εδώ και περίπου έναν χρόνο έχει αναπτύξει ένα ψηφιακό ιατρείο, εφαρμογή, η οποία εμφανίζεται στις μέρες μας περισσότερο επίκαιρη από ποτέ λόγω της κατ’ οίκον απομόνωσης ελέω κορωνοϊού.

«Είναι μια δυνατότητα να λειτουργούμε το ιατρείο μας χωρίς φυσική παρουσία σε περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο όπως σήμερα που μένουμε στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού», τόνισε στο Metropolis 95.5 ο Παντελής Αγγελίδης και συνέχισε:

«Με τα εργαλεία της τηλεματικής μπορούν γιατρός και ασθενής, χωρίς να βρεθούν στον ίδιο χώρο, να συνεργαστούν, να παρακολουθήσει ο γιατρός της εξετάσεις του ασθενή ή να γράψει μια συνταγή. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την επίσκεψη στο ιατρείο. Όταν, όμως, αυτό είναι αδύνατο, έρχεται η τεχνολογία και καλύπτει αυτό το κενό».

Όσο για τη χρησιμότητά του τη συγκεκριμένη περίοδο; «Το έχουμε προσφέρει και στους ιδιώτες γιατρούς και στο δημόσιο σύστημα υγείας ώστε αυτήν την περίοδο να συμβάλλουμε στην ανακούφιση των ανθρώπων που δυσκολεύονται, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων», κατέληξε ο Παντελής Αγγελίδης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.