Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών

Δημήτρης Κανελλάκης25 Ιουνίου 2022

Αν κρίνει κανείς από τον καταιγισμό των δημοσιευμάτων και από την σιγουριά που βγαίνει από ορισμένα εξ αυτών ακόμη και για την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, θα πρέπει να θεωρήσει ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έχει «κλειδώσει».

Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θα είναι έκπληξη, από τις μεγαλύτερες, αν ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφασίσει να πάει κόντρα σε όλη αυτή την βεβαιότητα που εκφράζεται από την πλειοψηφία των συνεργατών του και τα media, και να μην κάνει τις εκλογές τον Σεπτέμβριο ή στις αρχές Οκτωβρίου.

Όλα δείχνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξαγγείλει εκείνη την ημέρα το πρόγραμμά του για την δεύτερη τετραετία που θα ζητήσει από τους πολίτες να του εμπιστευτούν την διακυβέρνηση της χώρας. Όλα τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα αυτή την στιγμή συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι από την Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα κάνει την σημαντικότερη ομιλία του για τις πρόωρες εκλογές.

Το κλίμα του καλοκαιριού θα είναι απολύτως προεκλογικό. Είναι ήδη, όπως έγραφα και πριν από μερικές ημέρες. Οι βουλευτές έχουν φορτσάρει, οι υπουργοί το ίδιο, κάθε μέρα υπάρχει και μία εκδήλωση, μία συγκέντρωση, μία ημερίδα, μία ομιλία.

Βέβαια, οι πολίτες, πλην αυτών που, για τους δικούς τους λόγους, πάντα ήταν κοντά στα κόμματα και στους πολιτικούς, δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα. Ούτε να επηρεάζονται από την πολύ ξεκάθαρη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσει τους τόνους, να προκαλέσει μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πόλωση, να πετύχει με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων του.

Δεν ξέρω αν το επόμενο διάστημα θα αλλάξει αυτό, αν οι πολίτες θα μπούνε περισσότερο σε αυτό το mood και θα το αισθανθούμε εντονότερα ότι πάμε για εκλογές, αλλά είναι τόσα τα προβλήματα του κόσμου που πραγματικά δεν το πολυπιστεύω πως έχουν όρεξη να... σκοτώνονται επειδή το θέλουν τα κόμματα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.