Η θέση της Ακαδημίας Γ. Κούδα για τα Πρωταθλήματα

Metrosport Team10 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση για τα Πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ εξέδωσε και η Ακαδημία Γ. Κούδας. Αναλυτικά: 

Εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών για όλους μας και παραβλέποντας τα πραγματικά προβλήματα λειτουργίας όλων των αθλητικών οργανισμών για τα οποία θα έπρεπε να συζητάμε , αναγκαζόμαστε να πάρουμε θέση σχετικά με την ολοκλήρωση των ανδρικών πρωταθλημάτων. Μετά από πλήθος δημοσιευμάτων, τα οποία παρακολουθούμε με ενδιαφέρον αλλά και με πολλές απορίες, δηλώνουμε απερίφραστα την πλήρη αντίθεση του ιστορικού Συλλόγου μας σε οποιαδήποτε σενάρια “κλήρωσης “ αναφορικά την άνοδο ή τον υποβιβασμό των ομάδων .Ενα τέτοιο σενάριο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, είναι αντίθετο με το αίσθημα δικαίου που διέπει τον αθλητισμό και ακυρώνει τις προσπάθειες των αθλητών και των παραγόντων της τρέχουσας σεζόν. Οι προτάσεις μας , με σειρά βαρύτητας, για το τι μέλλει γενέσθαι είναι :

α) Να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα με βάση τις βαθμολογίες και εφαρμόζοντας τις διατάξεις των προκηρύξεων κατά γράμμα θεωρώντας πως οι παρούσες βαθμολογίες είναι οι τελικές ( σαν να έχουν ολοκληρωθεί playoffs & playouts) . Επαναλαμβάνουμε λόγω ανωτέρας βίας.

 Ή β)Να γίνει αναδιάρθρωση των επόμενων πρωταθλημάτων ώστε με τον καταρτισμό νέων ομίλων να προβιβαστούν περισσότερες ομάδες .

 Με αυτή τη λύση αποφεύγεται η εξίσωση των προσπαθειών των ομάδων, κάτι που θα γίνει με ενδεχόμενες κληρώσεις. 

Ή γ) Να μην προβιβαστεί ή υποβιβαστεί καμιά ομάδα διότι από τη στιγμή που υπάρχουν σε εκκρεμότητα τόσες πολλές αγωνιστικές όλα είναι πιθανό να συμβούν και ίσως καμία απόφαση να μην είναι δίκαιη. 

Θεωρούμε και ελπίζουμε πως η ιστορική και πρωτοπόρα Ενωση μας, θα σταθεί όπως μας έχει συνηθίσει, στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα αποπροσανατολιστεί από θολές και φωτογραφικές προτάσεις ( κλήρωση με διαφορά 6 βαθμών). 

Μέσα από αυτή την περιπέτεια θα πρέπει να βγούμε όλοι μαζί χέρι, χέρι, πιο δυνατοί , με τα εφόδια που χαρίζουν σε όλους μας οι αρχές του αθλητισμού και της υγιούς άμιλλας.

Με εκτίμηση Ακαδημία Γ. Κούδας

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.