Η θεοποίηση του Γκαρσία δεν βοηθάει, ο ΠΑΟΚ μετά το νταμπλ συνεχώς φθίνει

Δημήτρης Κανελλάκης05 Δεκεμβρίου 2020

Οσοι πίστεψαν ότι η λύση της συνεργασίας με τον Αμπέλ Φερέιρα και η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Πάμπλο Γκαρσία ήταν αρκετή για να μεταμορφωθεί ο ΠΑΟΚ και από μια ομάδα με πάρα πολλά προβλήματα -από την κατάκτηση του νταμπλ και μετά- να γίνει... ομαδάρα, έπεσαν από τα σύννεφα μετά την ήττα από την Ομόνοια και τον αποκλεισμό από το Europa League.

Οσοι δεν μένουν στην επικοινωνιακή διαχείριση προσώπων και καταστάσεων στον ΠΑΟΚ και προσπαθούν να εμβαθύνουν λίγο περισσότερο, να δουν και να αξιολογήσουν λίγο πιο ψύχραιμα, όχι πως δεν αποτέλεσε έκπληξη ο αποκλεισμός από την Ομόνοια αλλά δεν ήταν και κάτι που παντελώς το απέκλειαν ως ενδεχόμενο.

Το έχω ξαναγράψει: αν θέλουμε ειλικρινά να μιλάμε για τον ΠΑΟΚ, μετά το νταμπλ έχασε τη λάμψη του. Δεν είναι η ομάδα που κυριαρχούσε, που φόβιζε τους αντιπάλους του, που είχε αγωνιστική ταυτότητα, στίγμα, πλάνο, αποδυτήρια.

Στη μετα-Λουτσέσκου εποχή ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να βρει όλα εκείνα τα στοιχεία που διέθετε επί της παρουσίας του Ρουμάνου. Ούτε το ίδιο ποιοτικό ρόστερ διαθέτει, ούτε το δέσιμο, ούτε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία.

Εχει χάσει τις ισορροπίες του, τις αναφορές του, την ομοιογένεια, την ομοψυχία. Δεν έχει διάρκεια, πλέον, ο ΠΑΟΚ. Με πολύ μεγάλη ευκολία ανατρέπονται σχεδιασμοί, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, λείπει από την ομάδα αυτός που θα εμπνεύσει τους υπόλοιπους.

Αυτό το ρόλο, κατά κύριο λόγο, ήρθε για να παίξει ο Πάμπλο Γκαρσία. Ομως, για να τα καταφέρει θα πρέπει να ξέρουν όλοι οι υπόλοιποι, είτε μέσα στην ομάδα είτε έξω απ' αυτή, τι πρέπει να περιμένουν από τον Γκαρσία.

Οποιος νομίζει ότι θεοποιώντας τον Γκαρσία διευκολύνει τη δημιουργία προϋποθέσεων επιτυχίας του ΠΑΟΚ, πλανάται πλάνην οικτρά. Οποιος νομίζει ότι ο ΠΑΟΚ έχει στον πάγκο του έναν προπονητή που έχει λύσεις για πάσα... νόσο και ασθένεια, έχει υπερεκτιμήσει τον Ουρουγουανό.

Ο Γκαρσία είναι ένας εξελίξιμος προπονητής, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη. Η εμπειρία του από την Κ19 του ΠΑΟΚ δεν είναι παρακαταθήκη ασφάλειας για τη δουλειά του τώρα σε επαγγελματική ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Εχει δρόμο μπροστά ο ΠΑΟΚ. Κι ο Γκαρσία το ίδιο. Καλό θα είναι, συνεπώς, να έχουν όλοι συναίσθηση πλεονεκτημάτων και -κυρίως- μειονεκτημάτων.

Είναι μακριά, αυτή την στιγμή, ο ΠΑΟΚ από την ομάδα που το καλοκαίρι του 2019 κατέκτησε το νταμπλ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.