Η τέλεια περιγραφή Μαρινάκη για τον Ολυμπιακό!

Metrosport Team08 Νοεμβρίου 2022

Το γνώθι σεαυτόν, ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ ή Γνῶθι σεαυτόν < γιγνώσκω + ἑαυτός που σημαίνει, «Γνωρίστε τον εαυτό σου», είναι ένα από τα τρία Δελφικά παραγγέλματα που τη ρίζα του τη βρίσκουμε στην Αρχαία Ελλάδα. Το νόημα της φράσης είναι τόσο ισχυρό που πέρασε αλώβητο στο πέρασμα των αιώνων και μεταλαμπαδεύτηκε σχεδόν αυτούσιο ακόμη και στις σημερινές γενιές. Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι ο κ. Μαρινάκης θα διέθετε τέτοιου επιπέδου και ποιότητας παιδεία ώστε να έχει ενσκήψει μέσα στα κατάβαθα της ψυχής του ανακαλύπτοντας και τις πιο μύχιες πτυχές της. 

Την Κυριακή το βράδυ προέβη σε μια τόσο αναλυτική και ρεαλιστική περιγραφή του τι εστί Ολυμπιακός τις τελευταίες δεκαετίες, που μας άφησε ειλικρινά με ανοιχτό το στόμα. Στη δήλωση Μαρινάκη πρέπει να προστεθεί και αυτή του αντιπροέδρου κ. Βρέντζου που φυσικά προερχόταν από τον πρόεδρο. Ακολούθως παραθέτουμε τι δήλωσε ο κ. Μαρινάκης είτε ο ίδιος είτε με τον αντιπρόσωπό του : Η ομάδα* βίωσε τη μεγαλύτερη «σφαγή» στην ιστορία στη Λεωφόρο** από έναν «στημένο» διαιτητή, και «από μία στημένη ομοσπονδία, στην οποία λειτουργεί το παρακράτος και το οργανωμένο έγκλημα».

Κατέληξε λέγοντας ότι «όταν δεν μπορείς να προχωρήσεις με νόμιμα μέσα και όταν κάνεις αυτό που πρέπει: δηλαδή να παίξεις ένα καλό ποδόσφαιρο, να ισχύουν οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου. ..όταν όλα αυτά καταπατούνται θα πρέπει και εμείς να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε»***

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Γ. Βρέντζος, εκ των στενών συνεργατών του Β. Μαρινάκη, έκανε λόγο για «φασιστικό παρακράτος» το οποίο διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και επιτέθηκε σφοδρά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που «για τρία ολόκληρα χρόνια λειτουργούσε ένα καθεστώς παρανομίας, υποκλοπών με συνδέσμους και παρακλάδια σε όλο το οργανωμένο έγκλημα με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και πρωταγωνιστή τον Γρήγορη Δημητριάδη και την βρώμικη λαθραία ποινική παρέα του».

-*Ομάδα μπορείτε να βάλετε τις δεκάδες που αδίκησε ή έσφαξε κατ’ επανάληψη ο Ολυμπιακός

** Στη θέση της Λεωφόρου βάζουμε τα γήπεδα ανά την επικράτεια όπου ακόμη υπάρχουν αποτυπωμένα στη μνήμη των φιλάθλων τα χνάρια της πτώσης του Γιαννακόπουλου, του Αλεξανδρή, του Γεωργάτου κτλ.

*** Προφανώς εννοεί ότι εφόσον δε μπορεί νόμιμα να αντιδράσει θα παρανομήσει.

Η γλαφυρή περιγραφή της ψυχοσύνθεσης των ανθρώπων του Ολυμπιακού σε μια σκηνοθετημένη σφαγή δεν εκφράζει τίποτε άλλο παρά έναν ακήρυχτο πόλεμο που φαίνεται να υφίσταται μεταξύ μέρους της κυβέρνησης και του κ. Μαρινάκη. Φυσικά καμία σφαγή δεν έγινε και το παραπάνω σχόλιο απλά θα μπορούσε να περιγράψει το πως τόσα χρόνια αισθάνονται οι πρόεδροι και κυρίως οι οπαδοί των άλλων ομάδων πάνω στις οποίες ασκούσε και ασκεί κατοχική δύναμη ο Ολυμπιακός. 

Ο κ. Μαρινάκης δάγκωσε κατά τη γνώμη μας το χέρι που τον τάιζε επειδή απλά έμεινε νηστικός . Δεν του έφτασαν αυτά που πήρε από το κράτος ,το παρακράτος ή από οπουδήποτε τόσα χρόνια και επειδή δεν του δόθηκε ένα έργο (αποκομιδή σκουπιδιών λεκανοπεδίου) , η πιάτσα λέει ότι αφήνιασε. Σε αυτό προστέθηκε και η φημολογία περί προσπάθειας παρακολούθησης του τηλεφώνου του με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο αποκορύφωμα μιας σύγχρονης κωμωδίας τύπου Αριστοφάνη. Η θύρα 7 του Ολυμπιακού που επί Μαρινάκη έχει πάρει 10 πρωταθλήματα, που η σημερινή κυβέρνηση περιθωριοποίησε το μεγαλύτερο αντίπαλο του Ολυμπιακού κ. Σαββίδη, έφτασε στο σημείο να βγάλει ανακοίνωση. Και να λέει τι; Ότι «θα μας βρείτε αντίπαλους στις κάλπες» !! Εμείς απλά δεν θα κάνουμε τίποτε και θα κάτσουμε να απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρουν οι δυο πλευρές. Είναι τόσο κωμικοτραγικοί που ειλικρινά παρακαλάμε να μην τελειώσει αυτό το παραλήρημα.

Υ.Γ. Η ζωή πολλές φορές σου γυρνάει το καλό και το κακό που έχεις κάνει πίσω. Η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί ένα μάθημα για την κυβέρνηση με το ποιους συνδιαλέγεται και θεωρεί φίλους και υποστηρικτές της.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.