Υψηλού επιπέδου ιατρικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, με παρουσία ΠΑΟΚ, Περικλή Παπαδόπουλου και Μάκη Γκαγκάτση

Metrosport Team19 Ιανουαρίου 2023

Ένα υψηλού επιπέδου ιατρικό συνέδριο διοργανώνει η  Β' Ορθοπαιδική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την Ελληνική Ένωση Αρθροσκόπησης, Χειρουργική Γόνατος & Αθλητισμού Τραυματολογίας «Γιώργος Νούλης»

Ο τίτλος του συνεδρίου είναι «Congress Recent advances in Sports Injuries: Trends and Prevention» και πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Οι εργασίες άρχισαν σήμερα Πέμπτη (19/1) και ολοκληρώνονται το Σάββατο (21/1).

Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ του ΠΑΟΚ και καθηγητής ορθοπεδικής, Περικλής Παπαδόπουλος


Η υψηλής ποιότητας επιστημονική συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθλητικής Τραυματολογίας, Χειρουργικής & Αρθροσκόπησης Γόνατου (ESSKA) και ενός εγκεκριμένου κύκλου μαθημάτων της Διεθνούς Εταιρείας Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Ορθοπεδικής Αθλητιατρικής (ISAKOS) .


Την πρώτη ημέρα των εργασιών το παρών έδωσαν ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθηγητής ορθοπεδικής του ΑΠΘ Περικλής Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, αλλά και οι Αντρέ Βιεϊρίνια, Κυριάκος Κυριάκος και Χρήστος Καρυπίδης από πλευράς Δικεφάλου του Βορρά. 

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης συμμετείχε στο συνέδριο 

Παράλληλα, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου

Γκαγκάτσης: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κυνηγά την καινοτομία»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, εκπροσώπησε την ΠΑΕ στις ομιλίες τονίζοντας στην ομιλία του το πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή νέων πρωτοκόλλων αποθεραπείας και αποκατάστασης ενώ αναφέρθηκε και στα βήματα που έχουν γίνει με προτροπή του Ιβάν Σαββίδη για επενδύσεις στο κομμάτι της πρόληψης και της αποθεραπείας των παικτών.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε: «Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που τόσο σημαντικά συνέδρια για την ιατρική και το ποδόσφαιρο λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που το βασικό ζήτημα των ομάδων της πόλης σε όλα τα αθλήματα, ήταν η οικονομική επιβίωση και οποιαδήποτε άλλη παράμετρος του αθλητισμού, θεωρούνταν «πολυτέλεια».

Ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους διοργανωτές του συνεδρίου, που είναι και οι επικεφαλής της δικής μας ιατρικής υπηρεσίας. Που αντιμετωπίζουν ακούραστα μεγάλες προκλήσεις που προκύπτουν από την σκληρή καθημερινότητα του πρωταθλητισμού. Που, παράλληλα με τους τραυματισμούς, τα τελευταία χρόνια είχαν να αντιμετωπίσουν και τις προκλήσεις του covid και των επακολούθων του.

Για να μπορέσει μια ομάδα να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, οφείλει να έχει διαθέσιμους και στην ιδανική φυσική κατάσταση τους ποδοσφαιριστές της. Δεν φτάνει λοιπόν μόνο η αποκατάσταση των αναπόφευκτων τραυματισμών, η εφαρμογή των πιο σύγχρονων πρωτοκόλλων αποθεραπείας και αποκατάστασης, αλλά κυρίως μια μεγάλη επένδυση και προσοχή στους μηχανισμούς πρόληψης.

Ειδικά την τελευταία δεκαετία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπό την καθοδήγηση του κ. Ιβάν Σαββίδη, κυνηγά την καινοτομία και κάνει τις μεγαλύτερες δυνατές επενδύσεις τόσο στο κομμάτι της πρόληψης, όσο και σε αυτό της αποθεραπείας και της αποκατάστασης των τραυματισμών. Είναι μια διαρκής πρόκληση και ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα στον αθλητισμό.

Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης κάθε επόμενης γενιάς, συρρικνώνει τον χρόνο και το χώρο στο γήπεδο, με αποτέλεσμα την αύξηση της έντασης, άρα και των τραυματισμών στο παιχνίδι. Αν μια ομάδα θέλει να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις πρέπει να σκέφτεται με όρους μέλλοντος, να εισάγει καινοτομίες και να μη φείδεται επενδύσεων προς αυτή την κατεύθυνση. Επενδύσεις ωστόσο που πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών, όλων υμών, των οποίων ο ρόλος έχει αναβαθμιστεί με το πέρασμα των χρόνων.

Συνέδρια σαν το σημερινό, με την ανταλλαγή απόψεων κορυφαίων ειδικών, φέρνουν την καινοτομία στην πρόληψη και νέες εφαρμογές στην αποθεραπεία. Εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, σας καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη και εύχομαι αποδοτικές και διδακτικές εργασίες στο συνέδριό σας».

Παρών και ο Χρήστος Καρυπίδης


Βιεϊρίνια: «Το καλύτερο ιατρικό τιμ»


Ο Αντρέ Βιεϊρίνια αναφέρθηκε στη δύσκολη εμπειρία ενός τραυματισμού. «Παίζουν ρόλο η οικογένεια και οι φίλοι, αλλά χωρίς το καλύτερο ιατρικό τιμ θα ήμουν χειρότερα. Είχα δύο χιαστούς και η ψυχολογία μου έφτιαξε με αυτούς δίπλα μου. Το να είσαι εκτός δράσης είναι πολύ δύσκολο. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους γιατρούς που ήταν δίπλα μου στους δύο τραυματισμούς μου. Προσπαθώ και τώρα να βοηθάω τους συμπαίκτες μου», είπε μεταξύ άλλων.









Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Στέλιου Παρθενάκη

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.