Η συμμετοχή στο BCL είναι στόχος για τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team04 Ιουνίου 2022

Η δημόσια παραδοχή του Θανάση Χατζόπουλου για την επιθυμία συμμετοχής στο BCL της επόμενης περιόδου έδειξε ότι στον ΠΑΟΚ λειτουργούν προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά θέλουν να αποφύγουν την παρουσία της ομάδας στην προκριματική φάση.

Ο ευρωπαϊκός χάρτης της επόμενης περιόδου δεν έχει ξεκαθαρίσει υπό την έννοια ότι εδώ και μεγάλο διάστημα κυκλοφορεί η πληροφορία περί αύξησης ομάδων στο BCL και παροχής wild card σε αρκετές ομάδες. Βάσει βαθμολογικής κατάταξης, ο ΠΑΟΚ δεν δικαιούται το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το BCL αλλά δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ήδη έλαβε σχετική πρόσκληση από τη διοργανώτρια αρχή. 

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι θετικός στη συμμετοχή της ομάδας στο BCL, προφανώς το ίδιο ισχύει σε υπερθετικό βαθμό για τον Αρη Λυκογιάννη, ενώ έχε αποκλειστεί η περίπτωση του Eurocup τόσο για αγωνιστικούς όσο και οικονομικούς λόγους.

Ωστόσο, στον ΠΑΟΚ θέλουν κάτι πιο σταθερό, δηλαδή μια απευθείας θέση σε όμιλο και φυσικά να αποφύγουν την προκριματική φάση. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Κολοσσός Ρόδου και Λάρισα που τερμάτισαν πάνω από τον Δικέφαλο αλλά οι νησιώτες ήδη δήλωσαν αδυναμία και οι θεσσαλοί δεν κατέθεσαν καν φάκελο συμμετοχής στο επόμενο Πρωτάθλημα.

 Ο Αρης δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται σε τρομερά δύσκολα θέση λόγω των χρεών της. Προμηθέας Πατρών και Περιστέρι σίγουρα θα αγωνιστούν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση αλλά ο πρώτος δείχνει προτίμηση στο Eurocup. Δεν αποκλείεται δηλαδή να σταλεί πρόσκληση γι’ απευθείας συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους του BCL (σ. σ. αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δικαιούται δύο θέσεις), ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο αύξησης των «εγγυημένων» θέσεων για τις ελληνικές ομάδες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.