Η στρατιωτική παρέλαση «ζωντανεύει» ξανά στη Θεσσαλονίκη

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2021

Μετά από δύο χρόνια ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να δει σήμερα (28/10) ξανά παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων.

Στις 11.00 το πρωί θα παρελάσουν στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου αποκλειστικά στρατιωτικά τμήματα, αφού δεν θα υπάρξει παρέλαση πολιτικών τμημάτων.


Η διάρκεια της παρέλασης θα είναι μία ώρα, ενώ όσοι βρεθούν στον χώρο της παρέλασης για να την παρακολουθήσουν θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.


Η παρέλαση φυσικά δεν γίνεται μόνο από ξηράς αλλά και από αέρος, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις επιφυλάσσουν εντυπωσιακές εικόνες για το κοινό. Αρχικά, για μια ακόμα χρονιά θα πραγματοποιήσει την επίδειξη του το μαχητικό αεροσκάφος F16 της ομάδας επιδείξεων ΖΕΥΣ.


Στο cockpit του μαχητικού θα βρίσκεται ο 37χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα.


Ο Χρ. Γιακουμής εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002. Το 2007, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2009 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2010 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16.


Η από αέρος παρέλαση θα έχει και άρωμα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού πάνω από τη Θεσσαλονίκη θα πετάξει και το ιστορικό αεροσκάφος Spitfire, για πρώτη φορά στην ιστορία με ελληνικά χρώματα.


Την εντυπωσιακότερη από αέρος έκπληξη βέβαια πρόκειται να προσφέρει αλεξιπτωτιστής που πρόκειται να προσγειωθεί με ακρίβεια μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και να παραδώσει την ελληνική σημαία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.