Η στιγμή που Ισραηλινός διπλωμάτης δέχτηκε επίθεση στο Πεκίνο

Metrosport Team13 Οκτωβρίου 2023

Μέλος του προσωπικού της ισραηλινής πρεσβείας στο Πεκίνο δέχθηκε σήμερα επίθεση στην κινεζική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι νοσηλεύεται και ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Η επίθεση δεν σημειώθηκε μέσα στο ίδιο το συγκρότημα της ισραηλινής πρεσβείας στο Πεκίνο, προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ έρευνα διεξάγεται για το «κίνητρο της επίθεσης». 

Στα social media κυκλοφορεί ένα βίντεο, με τους χρήστες να κάνουν λόγο πως πρόκειται για την επίθεση με μαχαίρι στο Πεκίνο. Ωστόσο, η γνησιότητά του δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, ενώ και το BBC αναφέρει πως δεν έχει μπορέσει ακόμα να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.

Η ισραηλινή πρεσβεία στο Πεκίνο βρίσκεται κοντά σε αυτήν των ΗΠΑ -μία μόνον πρεσβεία παρεμβάλλεται ανάμεσά τους- και σε περιοχή με αρκετά κτίρια διπλωματικών αποστολών και ισχυρή αστυνομική παρουσία. Η επίθεση αυτή σημειώνεται τη στιγμή που το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανή νέα επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την πολυαίμακτη επίθεση της Χαμάς στο έδαφός του το Σάββατο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.