Η σταθερή αξία και οι... εκπλήξεις

Δημήτρης Μπασμπαρέλας11 Νοεμβρίου 2020

Οι ευρωπαϊκές Λίγκες βάζουν “φρένο” λόγω των υποχρεώσεων για τις εθνικές ομάδες και το metrosport.gr βρίσκει την ευκαιρία και σας ενημερώνει για τις ομάδες, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή των τεσσάρων κορυφαίων Πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Ξέρετε τί κοινό έχουν; Θα το καταλάβετε στην πορεία...


Crash test

Στην “πολυφωνία” της Premier League, η Λέστερ απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Μετρά τρεις σερί νίκες στο Πρωτάθλημα και έξι σε όλες τις διοργανώσεις.

Εχει την τρίτη καλύτερη επίθεση (18 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (εννιά) μετά από οκτώ παιχνίδια στην Αγγλία. Ο Τζέιμι Βάρντι έχει αναλάβει δράση, αφού ήδη μετρά οκτώ γκολ στην Premier (στην πρώτη θέση με άλλους).

Η Λέστερ του Ρότζερς μετρά έξι νίκες και δύο ήττες σε Πρωτάθλημα, όπου όλοι έχουν χάσει. Την επόμενη αγωνιστική δίνει “crash test” με αντίπαλο τη Λίβερπουλ στο Ανφιλντ.

Οι “αλεπούδες” έκαναν το θαύμα το 2015-16 με την κατάκτηση του τίτλου.

Μπορούν ξανά να κάνουν παρόμοιο άθλο; Οι Λίβερπουλ και Σίτι εξακολουθούν να είναι τα φαβορί. Σε δεύτερο λόγο οι Τσέλσι και Τότεναμ.


«Stop the count!»

Πέντε διαδοχικές νίκες στη La Liga μετρά η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Εχει βάλει 20 γκολ σε εννιά ματς, με τέσσερα μόλις παθητικό. Οι Οϊαρθάμπαλ (6 γκολ πρώτος στη σχετική ισπανική λίστα) και Πόρτου (4) οδηγούν την ομάδα στο σκοράρισμα.

Μπορεί να έχει δύο ματς περισσότερα από την Ατλέτικο, αλλά βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω. Πατά στην πρώτη θέση και συνεχίζει εντυπωσιακά.

Η Σοσιεδάδ δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter τη βαθμολογία, συνοδευόμενη από τη λεζάντα «Stop the count», κάτι που είπε πρόσφατα και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ρεάλ έχει δύο Πρωταθλήματα στο παλμαρέ της. Τελευταίο χρονικά; Το 1981-82. Λέτε; Δύσκολη αποστολή, αν και οι μεγάλοι στην Ισπανία, παρουσιάζουν φέτος αστάθεια. Εξαίρεση αποτελεί η Ατλέτικο.


Συνεχίζει αήττητη

Η Μίλαν μετρά πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες στα επτά ματς της Serie A. Συνεχίζει δίχως ήττα (Σασουόλο και Γιουβέντους οι άλλες δύο στην Ιταλία).

Εχασε, βέβαια, την ευκαιρία στο εντός έδρας ματς με τη Βερόνα (2-2) να ξεφύγει με τέσσερις βαθμούς από τη 2η Σασουόλο.

Από την άλλη, πάλι καλά στο τέλος, αφού και τον βαθμό, τον πήρε στις καθυστερήσεις. Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση (16 γκολ) και την τρίτη καλύτερη άμυνα (επτά παθητικό).

Πρώτο “βιολί”; Ο 39χρονος Ιμπραΐμοβιτς έχει σημειώσει οκτώ γκολ στο Πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ και στη Λίγκα. Μεγάλο ευρωπαϊκό club, τεράστιο, με brand name. Ωστόσο, τελευταία φορά που πήρε το Πρωτάθλημα ήταν το 2010-11.

Ακολούθησε η κυριαρχία της Γιουβέντους, η οποία τα σάρωσε όλα.


Επιστροφή στην... κανονικότητα

Αν για τα προηγούμενα Πρωταθλήματα υπάρχει κάποια, έστω, έκπληξη, στη Γερμανία μάλλον επέστρεψε η κανονικότητα. Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε τη νίκη στο Klassiker (3-2) και βρίσκεται ξανά στην κορυφή.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια κατακτά ανελλιπώς τον τίτλο του πρωταθλητή. Στα επτά φετινά ματς, έχει έξι νίκες και μία ήττα. Εχει μακράν την καλύτερη επίθεση (27 γκολ) και την έβδομη άμυνα (δέχθηκε 11 γκολ).

Πρώτος σκόρερ της Μπάγερν και της Bundesliga, ποιος άλλος; Ο Λεβαντόφσκι έχει 11 τέρματα και από τέσσερα οι Μίλερ και Γκνάμπρι.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από την περσινή κατάκτηση του Champions League, η Μπάγερν του Φλικ έβαλε στη συλλογή της, τόσο το ευρωπαϊκό Super Cup, όσο και το γερμανικό Super Cup.

*** Οι τέσσερις προπορευόμενες ομάδες στις κορυφαίες Λίγκες έχουν στις τάξεις τους, για την ώρα τουλάχιστον, τον πρώτο σκόρερ των Πρωταθλημάτων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.