Στήλες Σπυριάρα

«Η σπυριάρα»: Τώρα μιλούν οι έδρες

Βασίλης Βλαχόπουλος12 Οκτωβρίου 2023

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης Ζαλγκίρις και Ερυθρός Αστέρας έδωσαν ρεσιτάλ ευστοχίας έξω από τα 6.75 κι αν ο δεύτερος πέτυχε μια αναμενόμενη νίκη, η πρώτη μάλλον έβαλε στο σακούλι της μία… εκτός προγράμματος επιτυχία. Καθώς είναι από τις ελάχιστες ομάδες με υψηλότατο βαθμό ομοιογένειας, η Ζαλγκίρις λογικά θα μαζέψει νίκες τις πρώτες αγωνιστικές καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών ήταν και πέρυσι στην ομάδα. Η απλή νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα πληρώνει 2.02 μονάδες και είναι από τα δυνατά σημεία της στήλης.

Το δεύτερο είναι ο άσος της Μονακό επί της Βίρτους Μπολόνια με κάλυψη του χάντικαπ των 9.5 πόντων με απόδοση 1.90 μονάδες. Η γαλλική ομάδα κατατάσσεται στα φαβορί για πρόκριση στο Final Four, βέβαια θα πρέπει να αποκτήσει προσωπικότητα μακριά από την έδρα της. Προς το παρόν, (μόνο) εκεί εμπνέει εμπιστοσύνη και απέναντι στην προβληματική Βίρτους (στην πρεμιέρα έχασε από τη Ζαλγκίρις στην Ιταλία) η λογική λέει ότι θα πετύχει μια εύκολη νίκη.

Πάμε στο Βερολίνο. Η Άλμπα έχει το πιο αδύναμο ρόστερ των τελευταίων χρόνων ενώ η Μπασκόνια ηττήθηκε από αφέλεια από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρεμιέρα. Οι Βάσκοι έχουν αθλητικό και γεμάτο σύνολο, παίζουν σε υψηλούς ρυθμούς και είναι το φαβορί. Η νίκη τους με την κάλυψη του χάντικαπ των 2.5 πόντων προσφέρει 1.90 μονάδες. Το ζευγάρι της Βιλερμπάν με την Παρτίζαν έχει ξεκάθαρο φαβορί τη δεύτερη, αλλά η εικόνα της στο Τελ Αβίβ ήταν απογοητευτική. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει θέμα στη ρακέτα καθώς της λείπει ένας ψηλός. Η επιλογή της νίκης με την κάλυψη του χάντικαπ των 3.5 πόντων προσφέρει 1.90 μονάδες αλλά εμπεριέχει ρίσκο.

Η Εφές ήταν απογοητευτική στην πρεμιέρα της Euroleague, διαλύθηκε στην τελευταία περίοδο με την Μπαρτσελόνα σουτάροντας με άθλια ποσοστά ευστοχίας. Η δε Ρεάλ κράτησε το στόμα της στην επιφάνεια του νερού για 37-38 αγωνιστικά λεπτά στη Βιτόρια και στο τέλος «πετάχτηκε» σαν το δελφίνι κάνοντας καλό ποδαρικό. Ωστόσο, χωρίς Ουίλ Ταβάρες έχει θέματα. Πιθανός ο άσος της Εφές με την κάλυψη του χάντικαπ των 1.5 πόντων που δίνει 2.00 μονάδες, αλλά εξίσου έξυπνη επιλογή είναι τα τρίποντα της Ρεάλ εφόσον δεν αγωνιστεί ο Ταβάρες. 38 επιχείρησε με την Μπασκόνια.

ΣΗΜΕΙΑ

1. ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (+2,5) 1 2.02

2. ΜΟΝΑΚΟ – ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΙΑ (+9.5) 1 1.90

3. ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (+1,5) - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 2 1.90

4. ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΠΑΡΤΙΖΑΝ (+2,5) 2 1.90

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.