Στήλες Σπυριάρα

«Η Σπυριάρα»: Μήπως να δούμε τους παίκτες;

Βασίλης Βλαχόπουλος04 Μαΐου 2023

Τα Playoffs της Euroleague συνεχίζονται σε Τελ Αβίβ και Βελιγράδι αλλά η επιλογή της στήλης είναι να εστιάσει στις επιδόσεις των αθλητών καθώς είναι φανερές οι μικρές αποστάσεις μεταξύ των ομάδων.

Στο Τελ Αβίβ, η Μακάμπι έχει να διαχειριστεί και την πίεση καθώς η Μονακό ανέκτησε το πλεονέκτημα της έδρας και σε περίπτωση νίκης θα κλείσει θέση στο Final Four του Κάουνας. Η Μακάμπι πλήρωσε την αδυναμία της στο ριμπάουντ αλλά και την αστοχία της στο μακρινό σουτ καθώς σούταρε κάτω από 25%. Λογικά, το εύρος πόντων θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα (156-169) με απόδοση 2.70, αλλά εμείς θα εστιάσουμε σε παίκτες. Οι over 11.5 πόντοι του Κόλσον μαζί με over 2.5 εύστοχα δίποντα φτιάχνουν ένα καλό πακέτο. 

Τα δύο εύστοχα τρίποντα του Ντιμπαρτολομέο πληρώνουν 3 μονάδες, ενώ οι 8+ πόντοι του Νταρούν Χίλιαρντ προσφέρουν 2.62 μονάδες. Μόνο σε σύστημα με δικαίωμα λάθους μπορείτε να συμπεριλάβετε τα 5+ ριμπάουντ του Σόρκιν με απόδοση οκτώ μονάδων. Ο Ισραηλινός είναι ψηλός που πάει σε όλες τις διεκδικήσεις επενδύοντας στα μακριά χέρια του και λιγότερο στις έξυπνες τοποθετήσεις.

Πάμε στο Βελιγράδι. Η εξέλιξη του τρίτου αγώνα επιβεβαίωσε τις λεπτές ισορροπίες στο ζευγάρι της Παρτίζαν με τη Ρεάλ. Η επιστροφή του Ματίας Λεσόρ προσφέρει ανάσες στην πρώτη μπας και σταματήσει το πάρτι που έστησε ο Ουίλ Ταβάρες στον τρίτο αγώνα όπου συγκέντρωσε 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ωστόσο, 13 πόντους θα βάλει. Οι Over 10.5 πόντοι του Λεσόρ πληρώνει 1.99 μονάδες. Στον τρίτο αγώνα η Παρτίζαν δεν έβαλε τα μακρινά σουτ αλλά πρέπει από κάπου να τα βρει απόντος του Κέβιν Πάντερ. Τα δύο τρίποντα του Άντζουσιτς πληρώνουν 2.25 μονάδες. Ικανοποιητικό το ποσοστό των 1.95 μονάδες για το άθροισμα πόντων, ριμπάουντ και ασίστ (over 10.5) του Μάνταρ. Είναι από τις επιλογές που φαίνεται αν θα βγουν από την πρώτη περίοδο καθώς ο Ισραηλινός ξεκινά εντυπωσιακά στα παιχνίδια αλλά σταδιακά πέφτει η απόδοσή του.

Σε σύστημα με επιδόσεις παικτών με δικαίωμα λάθους αξίζουν τον κόπο τα 5+ ριμπάουντ του Σόρκιν (8.00), οι 6+ πόντοι του Σέρχι Ροντρίγκεθ (4.30) μαζί με τα 2 εύστοχα τρίποντα του Ντιμπαρτολομέο (3.00) και τους 8+ πόντους του Χίλιαρντ (2.25).

ΣΗΜΕΙΑ

1.Μακάμπι-Μονακό εύρος πόντων 156-169 2.70

2.Παρτίζαν under 83.5 πόντοι 1.90

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

1.Κόλσον (Μακάμπι) over 11.5 πόντοι 2.11

2.Άντζουσιτς (Παρτίζαν) over 1.5 εύστοχα τρίποντα 2.25

3.Μάνταρ (Παρτίζαν) over 10.5 άθροισμα πόντων, ριμπάουντ, ασίστ 1.95

4.Ταβάρες (Ρεάλ) over 12.5 πόντοι 1.87

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.